Зеленський відреагував на знищення російського корабля “Цезар Куніков”

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні подякував Збройним силам України за очищення Чорного моря. Йдеться про потоплення десантного корабля РФ “Цезар Куніков”.

– Дякую Збройним Силам України, дякую воїнам ГУР – групі 13 9-го департаменту. Сьогодні додалось іще безпеки в Чорному морі. І ще мотивації нашим людям. І це важливо. І ми крок за кроком очистимо Чорне море від російських терористичних об’єктів, – сказав гарант.

Також Зеленський зазначив, що провів сьогодні нараду щодо одного з ключових питань цієї війни, а саме – наших українських можливостей протидіяти російським дронам. Заслухав звіт командувачів ЗСУ щодо наявних розробок.

Прокоментував гарант і удар по Селидовому Донецької області.

– Влучання – по житлових будинках, по звичайній цивільній забудові й по лікарні. Прицільний російський удар по місту. На момент цього удару в лікарні було майже 150 пацієнтів, три людини загинули – мама з маленьким сином і жінка, яка готувалася стати мамою. Мої співчуття рідним і близьким! Обов’язково російська держава отримає відповідь на цей удар, – сказав гарант.

  • Вранці 14 лютого фахівці ГУР ЗСУ знищили за допомогою дронів російський десантний великий корабель “Цезарь Куников”. У момент ураження він перебував у територіальних водах України поблизу Алупки.
  • Спікер ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що військові поки що не можуть підтвердити точну кількість особового складу на борту великого десантного корабля Чорноморського флоту ВМС РФ “Цезарь Куников”. Але очікується, що втрати є значними.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *