Зеленський провів переговори з президенткою Словенії: про що домовились

У четвер, 25 січня, президент України Володимир Зеленський провів перемовини з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар. Сторони обговорили співпрацю в межах Української формули миру, ситуацію на полі бою та актуальні оборонні потреби нашої держави на тлі російської агресії.

Відео дня

Про це йдеться у Telegram глави держави. Під час розмови український лідер привітав Словенію з початком непостійного членства в Раді Безпеки ООН і висловив сподівання, що словенська делегація матиме сильний голос на підтримку України.

“Вдячний за участь словенського представника у 4-й зустрічі на рівні радників у Давосі, також запросив Словенію бути серед учасників першого Глобального саміту миру. Відзначив приєднання Словенії до вільнюської декларації G7, поспілкувалися про початок роботи над двостороннім документом щодо безпекових гарантій у межах цієї декларації“, – поінформував Зеленський.

Також він зазначив, що висловив вдячність країні-партнеру за надану оборонну й гуманітарну підтримку, оскільки Словенія взяла участь у створенні реабілітаційних центрів у Харкові й на Житомирщині, а також у реконструкції лікарні в Ізюмі.

Нагадаємо, ще у жовтні 2023 року Словенія надала Україні стільки бронетехніки, що її достатньо для формування однієї бронетанкової бригади. Це – близько 90 одиниць. Міністр оборони країни Мар’ян Шарець зазначив, що вони добре розуміли: російський президент Володимир Путін піде далі, якщо його не зупинять в Україні.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Напередодні Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Вони докладно обговорили подальшу оборонну співпрацю.

– Президент переконаний: Україна має бути й буде на порядку денному світу. Тому на найближчий місяць запланована сильна робота з партнерами.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

1

1

0

0

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *