Зеленський підписав закон про перезавантаження БЕБ: що це означає

Закон про перезавантаження Бюро економічної безпеки 28 червня підписав глава держави Володимир Зеленський. Документ визнає функції та повноваження БЕБ і передбачає зміну керівництва й переатестацію всіх працівників.

Відео дня

Закон №10439 був підготовлений урядом (автором вказаний Денис Шмигаль) у рамках зобов’язань перед Міжнародним валютним фондом від 24 березня 2024 року. Інформацію про документ можна знайти на сайті парламенту.

Нового голову БЕБ обере комісія із шести членів (троє призначено міжнародниками, троє – Кабінетом міністрів України).

Комісія для переатестації працівників складатиметься з 12 осіб (шість призначить директор, ще шість – за поданням міжнародних експертів).

Сформувати відповідну комісію потрібно за два місяці, а протягом 1,5 року – призначити директора й переатестувати весь персонал.

Перед тим, як отримати посаду, особа буде зобов’язана пройти психофізіологічне опитування із застосуванням поліграфа.

БЕБ України з’явилося у 2021 році як правоохоронний орган у сфері охорони економічної безпеки держави (фінансова поліція). В.о. директора БЕБ із квітня 2024 року є Сергій Перхун. Заступник директора – Андрій Пащук.

Як раніше повідомляв OBOZ.UA, за проєкт закону про перезавантаження Бюро економічної безпеки 239 парламентарів проголосували 20 червня 2024 року.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

6

0

2

6

0

0

116Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *