Зеленський обговорив з новим прем’єром Нідерландів навчання українських пілотів: сподівається на розширення місії

У середу, 3 липня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новим прем’єром Нідерландів Діком Схофом. Вона, зокрема, стосувалась продовження навчання українських пілотів.

Відео дня

Про це президент написав в Telegram. Окрім того, український лідер під час розмови зазначив, що він сподівається на розширення тренувальної місії українських пілотів.

“Відносини між нашими країнами ще ніколи не були такими міцними. Ми запланували нашу зустріч, щоб продовжити їх розвиток”, – написав Зеленський.

Він зазначив, що Україна розраховує на збереження лідерської ролі Нідерландів у пункті сім формули миру “Відновлення справедливості” та на “розширення тренувальної місії українських пілотів”.

Окрім того, Зеленський привітав політика з призначенням на посаду прем’єр-міністра Нідерландів.

В свою чергу, Схоф в соцмережі Х запевнив Зеленського, що підтримка Нідерландами України непохитна.

“Ми й далі підтримуватимемо Україну політично, військово й фінансово проти російської агресії, хай там що і хай скільки це коштує”, – зазначив прем’єр Нідерландів.

Схооф розповів, що під час розмови вони із Зеленським також обговорили майбутній саміт НАТО, який відбудеться 9–11 липня у Вашингтоні. Він додав, що з нетерпінням чекає на особисту зустріч із президентом України.

Раніше стало відомо про те, що влада Нідерландів офіційно видала дозвіл на експорт Україні 24 сучасних винищувачів F-16 та семи двигунів для них. Перші літаки мають незабаром поставити Україні.

Перші західні винищувачі F-16, про які Київ просив щонайменше два роки, мають прибути в Україну в липні поточного року. Вони навряд чи призведуть до швидкої зміни ситуації на фронті, однак безумовно посилять обороноздатність України, вважають експерти.

Як повідомляв OBOZ.UA,Україна тисне на США та інші країни для того, аби вони активізували навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Програми, які діють зараз, не можуть підготувати достатню кількість льотчиків для польотів на літаках, які незабаром отримає наша країна.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

13

13

0

1

1

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *