Зеленський бере участь у Саміті лідерів у Брюсселі: підписано три безпекові угоди

Президент Володимир Зеленський прибув у Брюссель, щоб взяти участь у засіданні Європейської ради. Глава держави запланував двосторонні переговори та зустрічі з главами ЄС.

Відео дня

Під час візиту Зеленського в Брюссель буде підписано одразу три безпекові угоди між Україною та ЄС. Про це президент України повідомив у своєму Telegram.

Зеленський нагадав, що днями Україна розпочала фактичні переговори щодо членства в ЄС. Президент підкреслив, що в Брюсселі має намір подякувати всім лідерам Європи за єдність і за підтвердження незворотності європейського курсу нашої країни.

За словами президента, Україна підпише одразу три безпекові угоди. Одна із них стосуватиметься договору з Європейським Союзом загалом.

“Зустрінуся з очільниками ЄС і держав-членів, проведу двосторонні переговори. Ми підпишемо одразу три безпекові угоди, одна з яких – із Європейським Союзом загалом. Вона вперше закріпить зобов’язання всіх 27 держав-членів надавати Україні широку підтримку, попри будь-які інституційні зміни всередині. Кожен крок – заради наближення нашої історичної мети – миру та процвітання у спільному європейському домі”, – зазначив Зеленський.

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що, підписавши двосторонню угоду про безпеку, ЄС дасть сигнал про те, що має намір підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Також він додав, що початок переговорів щодо вступу України в Євросоюз демонструє відданість українцям, лідерство та політичну волю для приєднання до Євросоюзу.

При цьому Шарль Мішель наголосив, що Європа підтримуватиме Україну в різних сферах, зокрема у фінансовій. Для цього ЄС вирішив націлитись на доходи від заморожених активів.

“Це означає, що наступні тижні та місяці перше виділення коштів буде конкретним та ефективним. Ми також працюємо з партнерами із Великої сімки, щоб надати додаткові 50 млрд євро, – заявив Мішель.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україні необхідні конкретні кроки, які допоможуть наблизити справедливий і тривалий мир для українців. Глава держави зазначив, що це також зміцнить надійну стабільність для всіх країн світу.

Раніше повідомлялося, що Україна 25 червня офіційно розпочала переговори щодо членства в ЄС: почала працювати міжурядова конференція. Методику вступу кардинально не змінювали, хоча її адаптують під ситуацію у кожній із країн. Україні доведеться виконати цілу низку умов, які розділені на 33 розділи.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

34

34

6

8

9

1

40Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *