Зеленський і фон дер Ляєн скоординували позиції перед засіданням Європейської ради

Президент України Володимир Зеленський у неділю, 10 грудня, провів телефонну розмову із президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Політики скоординували позиції перед засіданням Європейської ради.

Відео дня

Про це глава держави повідомив у Telegram. Президент подякував за високу оцінку роботи України з виконання всіх рекомендацій Єврокомісії.

Він висловив сподівання на виділення €50 млрд та початку переговорів про вступ України до ЄС.

“Європа має рішуче захищати свої цінності та свою єдність. Знаю, що ми можемо розраховувати на підтримку з боку пані президента в цьому”, – наголосив президент.

Зауважимо, що розмова політиків відбулася під час візиту глави держави до Аргентини.

Нагадаємо, також Зеленський провів переговори зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. У центрі уваги були події на фронті та поточні потреби українського війська, що дає відсіч російській агресії.

“Поінформував Еммануеля про розвиток подій на фронті й подякував йому за військову допомогу, яку надає Франція. Обговорили наші пріоритетні потреби й наступний французький оборонний пакет, який значно посилить вогневу міць України”, – зазначив президент України.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– У ЄС заявили, що системна підтримка України у війні проти Росії – фундаментальне завдання Євросоюзу. Тому представники держав ЄС розробляють низку зобов’язань, спрямованих на забезпечення нашій країні безпеки.

– Україна виконала три вимоги Єврокомісії, необхідні для початку переговорів щодо членства країни у ЄС. Йдеться про ухвалення низки законопроєктів депутатами Верховної Ради, зокрема законопроєкту № 10262. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

1

1

0

1

0

0

0

67Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *