Зеленський і Блінкен обговорили ситуацію на полі бою і ППО для України. Всі подробиці

Президент Володимир Зеленський 14 травня в Києві провів переговори з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, який приїхав продемонструвати непохитну американську підтримку України у війні. Вони говорили про те, як допомога Вашингтона може зміцнити український захист та перехопити ініціативу на полі бою.

Окрема увага була присвячена посиленню протиповітряної оборони України. Про це президент Володимир Зеленський заявив у своєму Telegram-каналі.

За словами глави держави, разом із Блінкеном він докладно обговорив ситуацію на полі бою, підтримку наших воїнів та подальшу оборонну співпрацю. Зеленський підкреслив, що йшлося, зокрема, про зенітні ракетні комплекси Patriot.

Президент зазначив, що всього дві такі ЗРК у Харківській області могли б суттєво допомогти у захисті українців від російського терору.

Також під час зустрічі політики обговорили підготовку до Глобального саміту миру. Зеленський заявив, що для України важливо, щоб у саміті взяли участь США в особі президента Джо Байдена. Глава держави висловив упевненість, що роль Америки у підтримці світового порядку, що базується на правилах, не ослабне.

“Дякую американському народові, Конгресу США, Палаті представників, Президенту Байдену та його команді за підтримку нашої боротьби заради свободи й незалежності. Ми цінуємо рішення щодо продовження підтримки США для України і сьогодні говорили про те, як найоперативніше реалізувати оголошені пакети допомоги, щоб зброя якнайшвидше запрацювала в руках наших воїнів”, – зазначив президент.

Як повідомляв OBOZ.UA, за словами заступника голови Держдепартаменту США Ведант Пател, у Вашингтоні не очікують значних проривів з боку РФ на Харківщині. Водночас, там вважають, що окупанти, ймовірно, продовжать свій наступ на кордоні.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Чи не ведіться на фейки!

2

2

1

0

0

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *