”Завдання наше незмінне”: Зеленський розповів, як Україна виконує зобов’язання щодо початку переговорів про членство в ЄС. Відео

Україна вже виконує і повністю виконає свою частину роботи, щоб бути готовою у цьому році відкрити переговори щодо членства в Європейському Союзі. У вівторок, 17 жовтня, Верховна Рада прийняла необхідне для початку переговорів із Євросоюзом рішення. 

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні. 

Він розповів, що ВР ухвалила закон про політично значущих осіб – необхідний для початку переговорів про членство в ЄС.

“Очікую текст закону на підпис. Завдання наше незмінне – цього року бути готовими відкрити переговори щодо членства України в ЄС. Українську частину роботи для цього виконуємо і виконаємо. Політичне рішення про початок перемовин очікуємо від лідерів країн Євросоюзу”, – зазначив Зеленський.

Відео дня

Говорячи про роботу з міжнародними фінансовими інституціями, глава держави підкреслив важливу увагу до України з боку МВФ.

“І важливий висновок, який є в багатьох партнерів, у різних лідерів та інституцій: глобальна стабільність, глобальна безпека, розвиток світової економіки прямо повʼязані з тим, що російська агресія проти України повинна завершитися. Завершитися справедливо – відновленням міжнародного порядку, повною силою міжнародного права”, – наголосив Володимир Зеленський.

Як повідомляв OBOZ.UA, 17 жовтня депутати Верховної Ради затвердили законопроєкт про довічний фінмоніторинг політично значущих осіб – т.з. ПЕП : чиновників, депутатів, співробітників держустанов, органів державної та місцевої влади. Тепер цей статус знову довічний – ця зміна була умовою для початку переговорів про членство України в ЄС та водночас структурним маяком МВФ.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

5

1

5

3

3

0

1

107Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *