За атакою ХАМАСу на Ізраїль стоять ”вагнерівці” та Росія, вони хочуть відвернути увагу від України, – Порошенко

До атаки ХАМАСу на Ізраїль безсумнівно причетна Росія. Кремлівський диктатор Володимир Путін сподівався використати це, щоб відвернути увагу світу від війни в Україні.

Про це заявив Петро Порошенко в ефірі польського телеканалу TVP World.

“Ми маємо величезний досвід, як Росія воює за допомогою приватної компанії Вагнера. У мене є такий досвід з 2014 року, і я можу підтвердити, що тактика ХАМАСу – це саме тактика Вагнера. Вони спеціально напали на мирне населення, катували цивільних жертв, не турбуючись про життя власних солдатів. Я не виключаю, що вони мають тренувальний табір у Газі чи в Сирії, і ми точно підтверджуємо присутність інструкторів Вагнера на Близькому Сході на цій території”, – зазначив Порошенко.

Відео дня

“Росія хоче привернути увагу до дій ХАМАСу і уникнути або відвернути увагу від їхньої агресії в Україні. Вони хочуть мінімізувати або демотивувати міжнародних партнерів підтримувати Україну. Я вважаю, що ця спроба точно невдала. По-перше, ефективними діями світової коаліції в Ізраїлі, а по-друге, було прийнято дуже важливе рішення щодо постачання зброї, фінансової підтримки, іншої форми підтримки боротьби України з російською агресією”, – констатував пʼятий президент.

Він також закликав західних союзників до найжорсткіших санкцій проти Росії та її сателітів – розпалювачів війни.

“Чотири країни беруть участь у війні проти України. Це сама Росія як агресор. Це Білорусь і незаконний президент Лукашенко, який атакував нас безпосередньо з території Білорусі 24 лютого 2022 року, створюючи найбільшу проблему. Іран – і ми маємо докази цього щоночі, тому що щоночі іранські безпілотники Shaheed атакують об’єкти цивільної інфраструктури. Безумовно, Іран є агресором проти України. А четвертою країною є Північна Корея, тому що тепер у нас є підтверджена розвідувальна інформація про те, що Північна Корея доставляє артилерію, боєприпаси та ракети Росії. І однозначно це була б адекватна відповідь всього вільного демократичного світу проти цих чотирьох країн, які беруть участь в агресії проти України і, швидше за все, беруть участь в агресії проти Ізраїля”, – наголосив Петро Порошенко.

11

11

0

3

4

0

1

1Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *