Українська делегація у Вашингтоні зустрілась із держсекретарем США Блінкеном: про що говорили. Фото

Українська делегація, яка прибула напередодні до американської столиці Вашингтон, провела низку зустрічей, серед якої найяскравіша – з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Представники обох країн підтвердили свої партнерські позиції, що дозволить забезпечити Україні наближення перемоги у війні з РФ та гарантії стабільності у майбутньому.

Відео дня

Про візит до США повідомили у пресслужбі Офісу президента. Глава цього відомства Андрій Єрмак також брав участь як член делегації, а очолювала команду з Києва віцепрем’єрка Юлія Свириденко.

“З наближенням зими очікуємо посилення російського ракетного терору. Тому дуже потребуємо систем ППО, які захистять українські міста, ключові об’єкти критичної інфраструктури, а також маршрути “зернового коридору”, – підкреслив Єрмак на переговорах з Блінкеном.

Обидві сторони також проговорили про подальші санкції проти Росії. Держава-агресор має й надалі відчувати тиск на всі сфери свого промислового та економічного сектору.

Також українські дипломати та політики повідомили Блінкену останні дані з фронту. Американська зброя неодноразово показала свою ефективність і перевагу завдяки новітнім технологіям та механізмам застосування.

“Ми дуже цінуємо те, що Сполучені Штати стоять пліч-о-пліч з Україною в цей вирішальний історичний момент. Майбутні покоління залежать від нашої здатності захистити свободу сьогодні. Тому я впевнений, що під час цієї зустрічі ми зосередимося на кроках, які допоможуть нам перемогти”, – підсумував Єрмак наприкінці зустрічі у Білому домі.

Як повідомляв OBOZ.UA, США придбали у Йорданії партію самохідних зенітних установок Gepard. Вона складається з 60 одиниць танків і всі вони будуть відправлені на допомогу українським військам у протистоянні з Росією.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

5

4

3

5

0

0

1

60Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *