Україна та Швеція почали переговори щодо укладення безпекової угоди: що відомо

Україна та Швеція у вівторок, 21 травня, розпочали переговори щодо укладення угоди про співробітництво у сфері безпеки. Це відбувається на виконання доручення президента Володимира Зеленського та продовжуючи його нещодавню телефонну розмову з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном.

Про це повідомили в Офісі президента. Українську переговорну делегацію очолює керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Сьогоднішній раунд перемовин провів заступник керівника ОПУ Ігор Жовква.

Він подякував Швеції за значну підтримку України, зокрема військову, у протистоянні повномасштабній російській агресії.

“Важливо, що сьогодні ми ведемо переговори зі Швецією як із новим членом НАТО. Розраховуємо на подальше поглиблення двостороннього безпекового співробітництва зі Швецією за всіма стратегічними напрямами, що знайде відображення в нашій двосторонній угоді”, – зазначив Жовква.

Сторони докладно обговорили положення проєкту документа та узгодили подальші кроки для якнайшвидшої його фіналізації та підписання.

Як повідомляв OBOZ.UA, уряд Швеції ухвалив рішення виділили 28 мільйонів євро на підтримку обороноздатності України, яка продовжує боротися з повномасштабним вторгненням Росії. Із зазначеної суми 18 мільйонів євро передадуть коаліціям у межах Контактної групи з питань оборони України, а 10 мільйонів євро спрямують у фонд НАТО для України.

Також у Швеції не виключили, що можуть передати Україні додаткові системи протиповітряної оборони Patriot. Стокгольм також надасть Києву інші системи ППО, які допоможуть “закрити небо” над нашою державою.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

8

8

2

5

3

1

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *