Україна отримає позитивний висновок щодо початку переговорів про вступ до ЄС до кінця 2023 року, – Дмитро Кулеба

Глава міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що Україна отримає від Європейської комісії позитивний висновок для початку переговорів щодо вступу нашої держави в ЄС до кінця 2023 року. Київ зробив для цього все, що від нього залежало.

Про це керівник українського зовнішньополітичного відомства сказав у ефірі національного телемарафону у понеділок, 23 жовтня. Для нашої країни членство у блоці – питання історичної справедливості та важливості.

Водночас, це важливо і самого Європейського Союзу, переконаний міністр.

“З цієї причини навколо історичних рішень, таких як відкриття переговорів про вступ (України до ЄС. – Ред.), буде багато спекуляцій, знервованості, а також спроб розіграти це питання для вирішення якихось окремих питань”, – зазначив Кулеба.

Відео дня

Міністр закордонних справ запевнив, що Україна щодня перебуває на зв’язку з представниками держав-членів ЄС, щоб переговорам про наше членство в блоці було дано “зелене світло”.

Він додав, що особисто спілкується із главами МЗС країн Євросоюзу, щоб цей процес відбувся “максимально гладко”.

Напередодні стало відомо, що 8 листопада Європейська комісія надасть звіт, в якому викладе оцінку виконання нашою країною семи пунктів на шляху до членства у блоці. Висновки стосуватимуться не лише України, а й Грузії, Молдови та країн Західних Балкан.

Президент Володимир Зеленський сказав, що Київ виконав практично всі рекомендації Єврокомісії щодо вступу в ЄС. За його словами, дуже важливо, щоб переговори щодо членства розпочалися вже цього року.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент Європейської ради Шарль Мішель припустив, що Україна може стати членом Європейського Союзу у 2030 році. Це станеться у тому випадку, якщо обидві сторони виконають поставлені їм умови.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

6

0

1

6

0

0

0

36Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *