У Маріїнському парку демонтували пам’ятник учасникам січневого повстання

Фото: facebook.com/dtk.kievcity

У Маріїнському парку демонтували пам’ятник учасникам «січневого повстання» 1918 року. Про це 23 грудня повідомила Київська міська адміністрація.

– Працівники КП «Київблагоустрій» демонтували ще один символ більшовицької тиранії – пам’ятник учасникам «січневого збройного повстання 1918 року», – йдеться на сайті КМДА.

Заступниця голови київській адміністрації Ганна Старостенко заявила, що ідеологічна роль постаменту полягала у возвеличенні більшовиків, котрі влаштували збройний заколот проти Української Центральної Ради та Української Народної Республіки. 

– Нам десятиліттями навʼязували в герої – радянських та імперських катів. Тепер настав час назавжди позбутися ворожого культурологічного впливу, – написала вона у своєму фейсбуці.

За інформацією КП «Київблагоустрій», пам’ятник важив близько 2,5 тонн. У Департаменті територіального контролю Києва розповіли, що памʼятник буде зберігатись у Державному музеї авіації України імені Антонова. 

У департаменті пояснили демонтаж рішенням Кабміну про вилучення з реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників деяких російських і радянських діячів.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *