У Держдепі сказали, чи може безпекова угода з США замінити для України членство в НАТО

Сполучені Штати Америки розглядають безпекову угоду з Україною як частину шляху Києва до членства в НАТО. Однак, цей документ не є заміною для вступу України до Північноатлантичного Альянсу.

Відео дня

Про це сказав заступник речника Державного департаменту Штатів Ведант Пател на брифінгу в понеділок, 1 липня. За його словами, двостороння американсько-українська угода розглядається як додатковий інструмент, щоб забезпечити “міст” для північноатлантичної інтеграції України.

Про те, що такий “міст” необхідний Києву на цьому шляху раніше говорили і державний секретар США Ентоні Блінкен, і президент Джо Байден, зазначив Пател.

“Ви бачили, як державний секретар та чинний президент говорили про те, наскільки важливо, щоб був міст до членства України в НАТО. Звичайно, ця двостороння угода у сфері безпеки не є замінником цього членства України в Альянсі”, – зазначив представник адміністрації США.

Представник Держдепу також наголосив, що Сполучені Штати підтримують політику відкритих дверей Північноатлантичного альянсу.

Зазначимо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше заявив, що на липневому саміті у Вашингтоні Україна не почує конкретних дат вступу до Північноатлантичного альянсу. Натомість очікується “чітке повідомлення про перспективи членства” нашої держави в НАТО.

Як відомо, лідери України та США Володимир Зеленський та Джо Байден 13 червня підписали угоду про гарантії безпеки. Вона діятиме десять років. У двосторонній угоді йдеться про безпеку, спрямовану на зміцнення оборони України від російських загарбників.

Як повідомляв OBOZ.UA, Україна вже підписала 17 двосторонніх угод про безпеку, що є позитивним зрушенням, проте ці угоди не мають статусу закону у кожній із країн-партнерів. Тому будь-яка з держав-підписантів може просто відмовитися від їх виконання, сказав дипломат та експерт з міжнародної політики Роман Безсмертний.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

3

1

0

3

0

0

04Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *