Веніславський висловився щодо ідеї подвійного громадянства і назвав головну мету

Народний депутат від фракції “Слуга народу”, член парламентського комітету з питань нацбезпеки Федір Веніславський висловився щодо ідеї подвійного громадянства, зазначивши, що не підтримує її. А головною метою законопроєкту, на його думку, є насамперед надання можливості етнічним українцям – громадянам інших держав отримати громадянство України.

Про це він розповів в інтерв’ю OBOZ.UA. Веніславський пояснив, що не підтримує документ через те, що вважає цю норму такою, що не відповідає ст. 4 КУ.

Водночас проблем щодо ухвалення законопроєкту під час війни він не бачить.

“Ідею не підтримую, оскільки вважаю її такою, що не відповідає ст. 4 КУ. Якщо не брати до уваги мою особисту позицію, робити під час війни ці зміни – не бачу жодних проблем. Скоріше – навпаки”, – сказав нардеп.

При цьому прогноз щодо підтримки законопроєкту в сесійній залі він робити не став.

“Не можу спрогнозувати щодо результатів голосування”, – відповів Веніславський.

Крім того, він пояснив, що головною метою законопроєкту є не отримання українцями іноземного громадянства, а насамперед надання можливості етнічним українцям – громадянам інших держав отримати громадянство України.

Нагадаємо, 22 січня президент Володимир Зеленський заявив, що внесе до Верховної Ради проєкт закону про множинне громадянство. Так етнічні українці та їхні нащадки з різних держав світу зможуть отримати громадянство України.

Як повідомляв OBOZ.UA, під час пресконференції 19 грудня 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що Україні варто подумати про множинне громадянство. Він наголосив, що не всі з 60 млн українців сьогодні живуть в Україні, але втрачати їх не можна.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

4

0

4

1

0

0

20Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *