В Україні презентували перші у світі Сили безпілотних систем

Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

У Києві презентували новітній рід військ ЗСУ – Сили безпілотних систем. Про це увечері 11 червня повідомило Міністерство оборони України.

– Сьогодні у Києві презентували новітній рід військ ЗСУ – Сили безпілотних систем, що зробило Україну першою країною у світі, яка створила такі сили, — йдетьтся у фейсбуці відомства. 

Перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк під час презентації сказав, що аби захистити життя та здоровʼя військовослужбовців, дедалі більше залучають роботів і безпілотні системи для виконання бойових завдань у повітрі, на землі та на морі.

– Новий рід військ дозволить уражати противника на всю можливу глибину – від наших бойових порядків і аж до Уралу, — заявили у Міністерстві оборони України.

Командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський сказав, що Україна впроваджує зміни на основі досвіду сучасної війни.

– Ми показали сьогодні усьому світові, що Україна відійшла від консервативного підходу. Сьогодні ми створили прецедент. Таким чином, ми готові диктувати правила цієї війни для подальших успіхів, — заявив він.

За пів року держава поставила ЗСУ в шість разів більше дронів, ніж за увесь минулий рік разом узятий, повідомив “Інтерфакс-Україна” з посиланням на пресконференцію Сухаревського.

– Завдання президента про більш ніж мільйон FPV, повірте, буде виконано і перевиконано. Це гарантовано, — заявив командувач.

Крім того, активно працює і “коаліція дронів” із закупівлі міжнародними партерами безпілотників для українських військових. За його словами, країни Балтії на сьогодні готують партію у десятки тисяч дронів для передачі Україні. 

Символом нового роду військ стала ластівка, створена нейромережею. Ластівка є одним із найшанованіших символів в українській культурі, який означає звістку про перемогу.

У Сил безпілотних систем також з’явився сайт та соціальні мережі, зокрема телеграм-канал. За допомогою сайту можна долучитися до нового роду військ.

  • 10 червня міністр оборони України Рустем Умєров призначив 39-річного Вадима Сухаревського командувачем Сил безпілотних систем.
  • Сухаревський — Герой України, один із перших командирів ЗСУ, хто почав масово та результативно використовувати безпілотні літальні апарати у своїй бойовій роботі та потужні засоби РЕБ, вироблені за власною технологією. Від початку російського вторгнення він був командиром 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. У складі цієї бригади діяв один із найвідоміших підрозділів, що спеціалізувався на БПЛА, – «Птахи Мадяра».

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *