Тут сірої зони немає: Порошенко пояснив, чому для США важливо підтримувати Україну до перемоги

Люди у США, обʼєднані цінностями свободи та демократії, підтримують допомогу Україні до її перемоги. І невелика група популістів не може зруйнувати підтримку переважної більшості американського народу та двох партій американського Конгресу.

Відео дня

Про це заявив Петро Порошенко, який бере участь у Міжнародному безпековому форумі в канадському Галіфаксі, в ефірі телеканалу СВС.

Відповідаючи на запитання щодо гальмування фінансової допомоги у Палаті представників Конгресу США, Порошенко сказав:

“Я зберігаю оптимізм. Я мав можливість поговорити із сенаторами та конгресменами від двох партій. Вони сповнені рішучості голосувати, підтримувати Україну і продовжувати свою підтримку. У цій ситуації ми не погоджуємося з тим, що досить невелика група популістів може зруйнувати підтримку двох партій, переважної більшості американського народу та американського Конгресу. Тому я налаштований оптимістично”.

“Я не можу погодитися з тим, щоб океан глобальної підтримки України міг звузитися до річки, а потім до струмка. Бо це призведе до повної поразки світу. Тому що ми боремося не лише за наш суверенітет і територіальну цілісність, ми боремося за свободу, за демократію. І допомога Україні всього вільного світу, усіх держав – членів НАТО – це інвестиція у їхню власну безпеку, у власну військову оборону, у промисловість. Нам потрібна зброя, але ця зброя, яку постачають США, Канада, буде замінена, а гроші залишаться в країні”, – зауважив Порошенко.

“Ці дискусії – це ціна демократії. Ми повинні навести аргументи, які приводять до рішення. Але моє запитання: чи робить демократія нас слабшими? Це саме те, на що розраховує Путін. Чи демократія робить нас сильнішими? І представники, які були обрані народом США, який, без сумніву, об’єднаний цінностями, розуміють, що вони підтримують Україну, що вони голосують за підтримку США. Чи вони мають альтернативну позицію? Тоді вони підтримують Росію”, – пояснив Петро Порошенко.

“Тут сірої зони немає. Це як на велосипеді. Ви можете або їхати, або впасти. Тут неможливо залишатися посередині. Ви або можете разом з Путіним взяти відповідальність за злочини в Бучі, за злочини в Маріуполі, за десятки тисяч мирних українських громадян, яких убив Путін. Або бути на світлому боці демократії і свободи і зробити усе можливе, щоб привести нас до нашої спільної перемоги. Бо це була б не просто перемога України. Це була б перемога всього вільного світу”, – переконаний пʼятий президент.

“Я не сумніваюся, що об’єднані цінностями люди в США, Канаді, Європі, у всьому світі, безперечно, роблять усе можливе, щоб привести нас до цієї перемоги. Україна в будь-якому випадку платить за це найбільшу ціну. Життями наших воїнів, життями наших людей”, – сказав Порошенко.

8

8

5

8

2

2

3

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *