“Треба бути готовими”: експертка попередила про компроміси з Угорщиною на шляху України в ЄС

Україні варто бути готовою до того, що на шляху до членства у Європейському союзі доведеться вести переговори не тільки з Брюсселем, а й вибудовувати двосторонній діалог з Угорщиною. Будапешт часто зловживає своїм правом вето й політизує це питання.

Відео дня

Про це в ефірі OBOZ.Talk сказала експертка з євроінтеграції та двосторонніх відносин між Україною та ЄС Марія Голуб. Водночас вона зазначила, що у технічному плані Україна добровільно взяла на себе зобов’язання виконувати пункти, які були представлені угорською стороною для початку переговорів з Києвом щодо членства.

“Треба не забувати про те, що у політиці, а тим більше в переговорах, завжди є можливість маневрувати, домовлятися або змінювати рамкові та початкові дані. Але точно розуміємо, що, на жаль, ця лінія буде продовжуватися. Тому нам просто доведеться. У наших інтересах вести не тільки двосторонній діалог з Брюсселем, а й фактично вибудовувати діалог з Угорщиною”, – сказала Голуб.

Експертка додала, що Угорщина нині є на порядку денному, тому про неї так часто говорять у контексті вступу України до ЄС. Однак, варто розуміти, що на цьому шляху Києву, ймовірно, доведеться вести багато двосторонніх діалогів і йти на багато компромісів.

“Як тільки Україна буде ще активніше рухатись до єдиного ринку Європейського союзу, як тільки у нас інтенсифікується економічний діалог, таких двосторонніх треків буде набагато більше. І це абсолютно нормально, до цього треба бути готовими. Ми уже навіть знаємо, як вести ці діалоги. Просто так стало, що Угорщина дуже сильно політизує це питання і часто зловживає своїм правом вето, оскільки багато рішень в ЄС ухвалюються одноголосно”, – зауважила Голуб.

Раніше повідомлялося, що Україна 25 червня офіційно розпочала переговори щодо членства в ЄС: почала працювати міжурядова конференція. Методику вступу кардинально не змінювали, хоча її адаптують під ситуацію у кожній із країн. Україні доведеться виконати цілу низку умов, які містяться у 33 розділах.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

4

0

4

2

1

0

20Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *