Стефанчук, Шмигаль і Єрмак отримали листи від G7 із застереженням щодо саботажу реформи БЕБ, – Железняк

Посли держав “Групи семи” надіслали листа до керівництва українських органів влади щодо Бюро економічної безпеки. У G7 застерегли Україну від ухвалення реформи БЕБ, якщо вона не відповідає вимогам європейської інтеграції та програмі Міжнародного валютного фонду.

Як зазначив нардеп Ярослав Железняк, лист адресовано голові парламенту Руслану Стефанчуку, а також прем’єру Денису Шмигалю, голові Офісу президента Андрію Єрмаку. У G7 “наполегливо рекомендують не включати в закон про БЕБ будь-які положення, що підривають незалежність інших інституцій”.

“Група семи” наголошує, що реформа Бюро повинна містити чотири ключові положення. Це прозорий конкурс на посаду директора” БЕБ; незалежний аудит діяльності Бюро через один і три роки після призначення директора; можливість звільнення директора БЕБ на підставі висновків аудиту й неможливість звільнення рішенням уряду; переатестація всіх працівників БЕБ протягом року після призначення директора.

“Ухвалення будь-якого законопроєкту без цих елементів негативно вплине на фіскальну стабільність країни та виконання умов програми МВФ і європейської інтеграції”, – сказано в листі послів.

Вочевидь, звернення “Групи семи” стосуються урядового проєкту закону про реформу Бюро. Лист з’явився того ж дня, коли профільні комітети Верховної Ради схвалили цей законопроєкт. Раніше пропозицію уряду критикували саме за відсутність належних механізмів переатестації та звільнення недоброчесних співробітників Бюро.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше законопроєкт про БЕБ розкритикував перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Желєзняк. За його словами, у документі проігноровано майже всі норми, про які просив бізнес.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

40

40

0

15

6

0

1

44Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *