Співробітників СБУ, які стежили за Bihus.Info, відправили в зону бойових дій

Співробітників Департаменту захисту національної державності СБУ, які стежили за журналістами Bihus.Info, відправили у зону бойових дій. Про це речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко розповів у відповіді на інформаційний запит редакції.

– Зазначені у вашому запиті співробітники СБУ, згідно із наказом голови Служби безпеки України, переміщені для виконання оперативно-бойових завдань на території Донецької та Луганської областей, – сказано у відповіді.

Обов’язки керівника Департаменту захисту національної державності СБУ замість звільненого Романа Семенченка виконує Андрій Іщук, також розповіли у пресслужбі. У Bihus.Info зазначили, що цікавилися долею співробітників ДЗНД СБУ Ігоря Кравченка, Євгена Коноваленка і Тараса Садовника.

Фото: facebook.com/bihus.info

  • 5 лютого проєкт Bihus.Info опублікував розслідування, згідно з яким за редакцією стежили  співробітники Департаменту захисту національної державності СБУ. Зокрема, вони встановили камери в номерах у заміському комплексі «Українське село» під Києвом, де наприкінці грудня у команди був тренінг та невеликий корпоратив.
  • Це пояснювало, як 6 січня на маловідомому сайті «Народна правда» зʼявилося відео, на якому оператори Bihus.Info вживають наркотики. Того ж дня засновник проєкту Денис Бігус заявив, що операторів звільнили.
  • Ще до виходу сюжету, 31 січня, СБУ повідомила про звільнення голови ДЗНД СБУ Романа Семенченка. У Bihus.Info вважають, що наказ стежити за редакцією надали з Офісу президента, який ситуацію не коментував.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *