Австралія надасть фінансову допомогу на підтримку оборони України на суму понад $32 млн: Зеленський відреагував на рішення

Австралія внесла $32,4 мільйона допомоги в Міжнародний фонд для України, який адмініструється Міністерством оборони Великої Британії. Гроші підуть на зміцнення обороноздатності нашої держави.

Про це йдеться у повідомленні на сайті австралійського прем’єр-міністра Ентоні Албанізі. На рішення відреагував президент Володимир Зеленський у соцмережі X, висловивши вдячність країні-партнеру.

В уряді Австралії зазначили, що напередодні другої річниці жорстокого повномасштабного вторгнення Росії надають грант у розмірі $50 млн австралійських доларів (32,4 млн доларів США) Міжнародному фонду для України, безпосередньо підтримуючи придбання нею пріоритетного військового потенціалу.

Цей фонд перебуває у віданні Міністерства оборони Британії, використовує внесок партнерів для закупівлі пріоритетної військової техніки для ЗСУ та забезпечення безперервної військової підтримки – летальної та нелетальної – до 2024 року й у наступний період.

“Австралія залишається твердою у своєму прагненні підтримати Україну та українців, які захищають свій народ, свою територію та свій суверенітет. Оголошений сьогодні внесок збільшить загальну підтримку Австралії Україні приблизно до 960 млн доларів, враховуючи 780 млн доларів на допомогу Збройним силам України”, – йдеться у повідомленні.

Там додали, що крім такої матеріальної та фінансової підтримки, Сили оборони Австралії продовжують робити важливий внесок у багатонаціональні зусилля щодо підтримки України в межах операції “Куду”. Австралійські військові продовжують навчати українських солдатів у межах розширеної місії в Британії.

“Австралійський літак E-7A Wedgetail також надає свої унікальні можливості у Німеччині, щоб допомогти захистити життєво важливі міжнародні ворота військової та гуманітарної допомоги в Україну. Австралія знову закликає Росію негайно піти з території України, а Білорусь – припинити підтримувати безглузду війну Росії”, – заявили в уряді країни.

Прем’єр-міністр Ентоні Альбанез підкреслив, що Австралія, як і раніше, твердо підтримує Україну в захисті від незаконного та аморального вторгнення РФ. Австралійці підтримують мужній український народ, а також захищають фундаментальний принцип – право кожної суверенної нації бути в безпеці у своїх кордонах і визначати своє майбутнє.

“Австралія демонструє відданість захисту свободи, життя та міжнародного порядку, саме таку, яку мають демонструвати всі вільні нації на всіх континентах. Наші країни географічно віддалені, але спільні цінності демократії, прав людини й верховенства права зв’язують нас. Ми ніколи не забудемо Австралію та її підтримку”, – відповів на це український лідер Володимир Зеленський.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Австралії ветерани армії та інженери закликали не утилізувати, а відновити й передати Україні вертольоти MRH-90 Taipan. Єдиною перепоною для погодження їхньої передачі стало вето австралійської армії.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

10

10

2

3

2

2

2

55Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Один коментар

  1. Я не вірила в магію і ворожіння доти, доки не познайомилася з Марією. Моя сім’я переживала важкі часи через розбіжності з моїм чоловіком Борисом. Погляди розходилися, немов дві паралельні лінії, і наш шлюб страждав. Я відчувала розпач і занепокоєння щодня, намагаючись знайти вихід із цієї ситуації, бо близьким уже був той момент, коли чоловік мав піти з сім’ї.
    Одного разу моя подруга порадила звернутися до знахарки Марії, яка нібито володіє дивовижним даром читати ворожіння на воску. Спочатку я була скептично налаштована, але відчай підштовхував мене до спроби. Я зв’язалася з Марією через вказаний на її сайті Вайбер і описала їй нашу проблему.
    Марія виявила надзвичайну увагу до моєї історії і запропонувала свою допомогу ворожінням на воску, Марія не тільки прочитала ті знаки, які явно вказували на причини наших конфліктів, а й дала мудрі рекомендації, як змінити ситуацію.
    Я дотримувалася її порад, і результати не змусили на себе чекати. Моя сім’я почала знову знаходити спільну мову, мої стосунки з чоловіком стали набагато теплішими і ближчими. Я відчуваю величезну подяку Марії за її допомогу і підтримку в найважчий для нас період. Її професіоналізм і доброта заслуговують найвищих похвал.
    Усім, хто зіткнувся з подібними проблемами, я настійно рекомендую звернутися до знахарки Марії. Її контактна інформація доступна на сайті https://znaharkamariya.com.ua/ або можна зателефонувати Марії по вайберу +380976592407.
    Вірте в магію добра і можливість змінити своє життя на краще!

    Rating: 5.0/5. From 1 vote.
    Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *