Скандали Тищенка: мордобиття в Раді, ковидні гулянки та вояжі на курорт під час війни

Фото: Суспільне Новини

На сайті Верховної Ради України з’явилася петиція «Про позбавлення повноважень народного депутата Верховної Ради України Миколи Тищенка у зв’язку з його аморальним поводженням, рейдерством, рекетом, зловживанням службовим становищем, перевищенням повноважень». Петиція набрала половину необхідних голосів менш як за добу. Схоже, скандальний нардеп серйозно довів українців своїми не завжди зрозумілими вчинками. Коротко про розповідає про гучні скандали за останні роки, де був замішаний Микола Тищенко.

Купував яловичину за 50 гривень на Бессарабці

Дрібні промахи Тищенка вже трохи призабуті, але легко згадуються завдяки інтернету. Наприклад, у жовтні 2021 року нардеп запевняв усіх, що купує на Бессарабському ринку в Києві яловичину 50-70 гривень за кілограм, гречку – за 12 грн, а сало – за 50. Він навіть гордо писав про це у соцмережах, а коли йому вказали на “легку” відірваність від реальності, навіть не зрозумів, що трапилося. На ринку відреагували веселіше: на цінниках поряд із реальними цінами почали писати ті, про які говорив нардеп.

Головний забіяка Ради

А за місяць до цього в інтернеті гуляло відео епічної бійки Тищенка у Раді із колегою Гео Леросом. Тищенко намагався стягнути з парламентської трибуни Лероса під час його виступу із критикою діяльності Офісу президента. Тоді Тищенко пояснював, що Лерос говорив про президента образливі слова і взагалі не по темі. Тому особистий “попіл Клааса” і вдарив у шляхетне серце нардепа, змусивши його стягнути президентського кривдника з трибуни. За цей емоційний сплеск у фракції «Слуга народу» пригрозили Тищенку виключенням. Після цього депутат виклав фото з церкви, де, за його словами, помолився за здоров’я Лероса. Популярності йому це не додало – українці не дуже шанують фриків, які використовують храми для самопіару.

Передав бійцям браковані бронежилети

Поведінка нардепа Тищенка завжди викликала запитання. Начебто депутат, начебто освічений – чому ж поводиться як важкий підліток у пубертаті? Усі розбірки Тищенка з ким би там не було відбуваються ледь не в прямому ефірі, у висловах політик не соромиться. Образ «свого хлопця» серед простих українців, який може і побитися «за справу», і міцне слівце вставити, йде йому так само, як корові сідло. Замість «свого» – просто неадекватний дядько в дорогому одязі, безпардонний і не дуже принципіальний.

Безпардонність він виявив під час розбірок із депутаткою Мар’яною Безуглою. Яка опублікувала фото Тищенка та судді Конституційного суду Ольги Совгіри у залі парламенту. На слова Безуглої, що «суддя йому нічого не порішає», Тищенко жартома відповів, що нардепка «не в його смаку» і вона «знайде собі принца».

Листування між Мар’яною Безуглою та Миколою Тищенком. Скрин соцмереж

Не прийнятна поведінка парламентаря країни, який бере активну участь у ліквідації гендерної нерівності. Втім, у Раді такі слова не рідкість – один епітет «корабельна сосна» чого вартий…

Та ж Безугла (можливо, після ескапади з принцом) запропонувала вигнати Тищенка із фракції за скандал із бронежилетами у червні 2022 року. Нагадаємо, тоді нардеп привіз на один із блокпостів тероборонців Києва кілька бронежилетів.

«…Микола передав територіальній обороні Святошинського району Києва бронежилети 1983 року з Німеччини, які виявилися непридатними для використання, не мали жодних документів та наскрізь прострілювалися…. Подібні вчинки не просто дискредитують партію і завдають їй наочної шкоди, а й становлять небезпеку для життя наших захисників”, – написала Безугла у соцмережі.

Бійці писали Тищенку про цей казус, але він їх просто ігнорував.

Плювати хотів на карантин

“Привітання” від Тищенка українців з Великоднем замість Різдва, з Днем Незалежності – замість Дня державності, «вітання» з роковинами Чорнобильської трагедії, а також із Днем соборності, але лише частини України, «від Києва до Закарпаття» – все це дуже важко зрозуміти та пояснити. Занадто багато «косяків», як для однієї людини. Так, помічники все виправили, підчистили, але ж інтернет пам’ятає все.

Пам’ятає ресторан «Велюр», що належить Тищенку, який працював, незважаючи на жорсткий ковідний карантин, і куди приїжджали посидіти-відпочити політики та чиновники, доки народ перебував у коронавірусному трансі, підраховуючи збитки від простою.

Пам’ятає день народження тодішньої дружини Тищенка Алли Барановської, який пройшов у форматі веселої вечірки у готелі Fairmont із частуваннями та феєрверком. І всі ці веселощі – під час карантину та заборони на феєрверки та салюти в Києві (досвід Бориса Джонсона, який втратив прем’єрське крісло за куди менш масштабні святкування під час ковіду, наукою для Тищенка не став). Тоді нардеп виправдовувався, що формально нічого не порушив, мовляв, святкували не в ресторані, а в готельних номерах. Щоправда, щодо феєрверка не придумав нічого, що виправдовує.

У розпал пандемії Микола Тищенко відсвяткував день народження своєї дружини Алли Барановської у готелі Fairmont – звісно, ​​з порушенням санітарних норм. Фото: СхемиРадіо Свобода

Торік нардеп виблискував яскравою зіркою свого власного фрик-шоу. У жовтні знову бився у Верховній Раді. Цього разу спаринг-партнером Тищенка виступив колега Олексій Гончаренко. Рада розглядала питання бюджету, коли Тищенко піднявся зі свого місця, агресивно пішов до трибуни і став з’ясовувати стосунки з Гончаренком, принагідно обзиваючи того «півнем з Одеської області». Гончаренко підійшов до Тищенка з телефоном і почав знімати те, що відбувається. Спікер Ради Руслан Стефанчук вимагав від Гончаренка припинити робити «тіктоки» та повернутися на місце.

У другому раунді бою Гончаренко підійшов до Тищенка, і бійка спалахнула з новою силою. У який момент у Гончаренка розірвалися штани, не зовсім ясно. Нардеп опублікував фото одягу, що постраждав, на своєму каналі і запитав у Тищенка: «Коль, навіщо?» «Коль» не спромігся відповісти, втім, і питання було риторичним.

Зганяв до Таїланду, незважаючи на заборону

До цього Тищенко знову зіпсував репутацію, засвітившись у Таїланді. На сайті Посольства України у Королівстві Таїланд зазначили, що нардеп має зустрітися з «українською спільнотою» у чотиризірковому готелі для «поліпшення взаємодії з представниками суспільства». У ВР заявили, що не відправляли його за кордон у відрядження чи відпустку, та й рішення РНБО прямо забороняє чиновникам залишати Україну з приватною метою. Після цього Миколу Тищенка нарешті виключили із партії «Слуга народу».

Виключений із партії Тищенко не вгамувався. Торішнього серпня в мережі з’явилися аудіозаписи розмов, на яких людина з голосом, схожим на голос нардепа Миколи Тищенка, домовляється про «кришування» call-центрів. До цього Тищенко заявляв, що у столиці є кол-центри, які працюють на Росію та збирають дані про ППО та військових. Майже через місяць історія отримала продовження: на аудіозаписах людина з голосом, схожим на голос нардепа Тищенка, говорить про створення схеми заробітку на кол-центрах, обіцяє вирішувати справи на всіх рівнях, домовлятися з правоохоронними органами та судами. Такі послуги він готовий надавати за щомісячні виплати у розмірі кількох мільйонів.

Тищенко сказав, що всі ці записи – підробка та вкидання. Але кримінальна справа вже була відкрита і не було інформації про її закриття.

За незаконну поїздку до Таїланду Тищенка вигнали з партії. Фото: nikolaytyshchenko/Instagram (архів)

А що зараз?

Зараз Тищенко проходить фігурантом у іншій кримінальній справі – за фактом подій у Дніпрі. Йому повідомили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

Судячи з коментарів до новин про затримання нардепа та про обшуки в його будинку, а також про його поведінку під час обшуку (спеціально розбив свій телефон), співчуття до Миколи Тищенка українці, м’яко кажучи, не мають. Одіозність народного депутата давно вже перейшла всі межі – навіть його кум, голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив у телеграмі, що хоч і хрестив його (Тищенка) сина, але «давно вже не сприймаю його вчинків і не розумію їх»…

Як розвиватиметься справа далі і чи вдасться народному депутату залишитися народним депутатом і знову вийти сухим із води – питання також залишається відкритим.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *