Рада відправила у відставку міністра агрополітики Сольського

Верховна Рада на засіданні у четвер, 9 травня, відправила у відставку міністра агрополітики Миколу Сольського. Він написав заяву на звільнення після вручення йому підозри в розкраданні державної землі на 291 млн гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 млн, але провину не визнає.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. Зокрема, відставку Сольського підтримали 273 народних обранця.

“Як і очікувалось Рада звільнила міністра аграрної політики Миколу Сольського. За – 273 голоси”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв OBOZ.UA, 23 квітня Сольський, його заступник Маркіян Дмитрасевич та ексглава Держгеокадастру Олександр Колотилін отримали підозри стосовно заволодіння землею на Сумщині.

Сам Сольський не визнає своєї провини. Він каже, що справа стосується 2017-2018 років, коли він працював адвокатом і не був причетним до землі, про яку йдеться. Відомо, що Сольський та його партнер Андрій Богдан володіли компанією, яка зараз бореться за право розміщуватись на території меморіалу “Батьківщина-мати”.

25 квітня він подав заяву про відставку з посади міністра агрополітики, а 26 квітня Сольського ув’язнили на два місяці з можливістю вийти під заставу.

Вже 26 квітня Сольський вийшов із СІЗО під заставу в розмірі 75 млн грн. Йому заборонили спілкуватися зі своїм заступником, свідками у справі, виїжджати з Києва, зобов’язали здати паспорт та інші документи, а також носити електронний браслет.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

49

49

2

1

2

0

20Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *