Президент Євроради збирається до Києва на річницю Євромайдану – Politico

Президент Європейської Ради Шарль Мішель імовірно планує відвідати Київ на початку наступного тижня. Очікується, що він візьме участь у заходах з нагоди річниці початку Революції Гідності, яку відзначають щорічно 21 листопада.

Відео дня

Візит президента Євроради відбудеться у переддень саміту цієї організації, запланованого на середину грудня: на ньому європейські лідери обговорять рекомендації Європейської Комісії щодо початку офіційних переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу. Подробиці з посиланням на два джерела в оточенні президента Європейської Ради, повідомляє видання Рolitico.

Два поінформовані джерела видання підтвердили наміри Шарля Мішеля відвідати на початку наступного тижня Київ у рамках робочого візиту. Офіційно про таку поїздку у Європейській Раді поки не повідомляли.

“Мішель відвідає Україну, щоб відзначити протести на Майдані, які розпочалися 21 листопада 2013 року. Протести почалися після рішення колишнього президента України Віктора Януковича відмовитися від угоди про політичну та економічну асоціацію з ЄС. Росія назвала повстання спровокованим Заходом “переворотом” і використала його для виправдання своїх військових дій в Україні у 2014 році”, – пише Рolitico.

Відповідаючи на запит журналістів, представник Мішеля заявив, що не може підтвердити візит до України. Водночас він зазначив, що президент Європейської Ради на початку наступного тижня відвідає Німеччину.

Видання також нагадало, що ймовірний приїзд Мішеля до України передує запланованому на середину грудня цього року саміту Європейської Ради. На ньому лідери країн ЄС обговорять рекомендації Єврокомісії розпочати офіційні переговори щодо вступу України до Європейського Союзу.

Також журналісти наголосили, що незадовго до оголошення рекомендацій Європейської Комісії її голова Урсула фон дер Ляєн також приїжджала до Києва. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським вона запевнила його у продовженні підтримки Євросоюзом України, яка захищається від російської агресії та визначила для себе чіткий курс на євроінтеграцію.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в ЄС узгодили 12-й пакет санкцій проти Росії. До списку обмежень, зокрема, включено нові заборони на імпорт та експорт, а також заходи щодо покращення механізму обмеження цін на російську нафту та заходи щодо боротьби з ухиленням від санкцій. Крім того, передбачено персональні санкції ще проти понад 120 фізичних та юридичних осіб за їхню роль у підриві суверенітету та територіальної цілісності України – йдеться, зокрема, про учасників російського військового, оборонного та IT-секторів.

Пропозиція була подана Раді ЄС. Саме цей орган повинен буде ухвалити остаточне рішення про введення 12-го пакету санкцій проти РФ.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

10

1

1

10

1

0

1

12Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *