Прем’єр Чехії вперше позував для фотографів не у костюмі – він одягнув худі на підтримку України

Фото: /twitter.com/jana_cernochova

Прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала вперше сфотографувався не у традиційному костюмі, а в худі на підтримку України. Фото разом прем’єром в соцмережі Х (Twitter) виклала міністр оборони Яна Чернохова.

За її словами,  худі зі зображенням чеської та української символіки, боєприпасами та написом «Боєприпаси для України» принесли активісти з ініціативи LetsPunchItCZ, яка виготовляє «чудові худі з мотивами на підтримку України».

Вони попросили передати одяг деяким політикам на знак подяки тим, хто бере важливу участь у чеській ініціативі із закупівлі боєприпасів для України.

– Дуже пишаюся тим, що наша країна допомагає Україні і що наша ініціатива щодо боєприпасів отримує позитивний відгук не лише у світі, а й у Чехії, – зазначила Чернохова.

Політики Чехії вдяглись у худі на підтримку України. Фото: https://twitter.com/jana_cernochova/status/1783078882024833430

  • Раніше Чехія заявила, що знайшла велику кількість снарядів за межами ЄС і почала збирати кошти для їхньої закупівлі. До цієї ініціативи приєдналася низка країн. За словами прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте,  завдяки ініціативі Чехії найближчим часом до України буде надіслано велику кількість боєприпасів. 
  • 8 березня прем’єр Чехії Петр Фіала заявив, що його країна та партнери зібрали кошти для закупівлі першої партії із 300 тисяч артилерійських снарядів для України. 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *