Прапор України синьо-жовтий, а не білий: Дмитро Кулеба відповів Папі Римському

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на заклик Папи Римського Франциска перейти до переговорів “під білим прапором” у війні Росії в Україні. Чиновник застеріг від повторення історичних помилок і нагадав, що прапор нашої держави – синьо-жовтий, і жодних інших вона не підійматиме.

На своїй сторінці у соцмережі Х Кулеба наголосив, що найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це “переговорами”. Тому він закликав Ватикан послідовно підтримувати Україну та її народ у справедливій боротьбі за власне життя. 

“Наш прапор – синьо-жовтий. Під ним ми живемо, помираємо та перемагаємо. Ми не підійматимемо інших прапорів”, – наголосив український міністр.

Насамкінець він висловив вдячність Папі Франциску за молитви за мир і запросив нарешті відвідати Україну після двох років повномасштабної війни.

“Продовжуємо сподіватися, що після двох років нищівної війни в серці Європи він знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну, щоб підтримати понад мільйон українців-католиків, понад пʼять мільйонів греко-католиків, усіх християн і всіх українців”, – написав Кулеба.

 Нагадаємо, інтерв’ю для телекомпанії RSI понтифік закликав до переговорів у війні Росії в Україні і зазначив, що одна зі сторін повинна виявити “мужність підняти білий прапор”, хоча і не вказав, яка саме. Вперше у контексті війни в Україні Папа Франциск використав слово “поразка”. 

“Найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, та має сміливість до білого прапора та перемовин. Слово “переговори” – сміливе слово. Коли ви бачите, що зазнали поразки, що справи йдуть не дуже добре, вам потрібно мати сміливість вести переговори”, – сказав Франциск.

Пізніше у Ватикані пояснили, що понтифік мав на увазі не капітуляцію України, а необхідність розпочати переговори.

“Папа вжив термін “білий прапор”, запропонований інтерв’юером, на позначення припинення бойових дій, перемир’я, досягнуте мужністю переговорів. В іншому місці інтерв’ю, говорячи про іншу конфліктну ситуацію, але маючи на увазі будь-яку військову ситуацію, Папа чітко заявив: “Переговори ніколи не є капітуляцією”, – зазначив керівник пресслужби Ватикану Маттео Бруні.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент Латвії Едгар Рінкевич відреагував на заяву Папи Римського про “білий прапор”, який слід підняти, аби завершити війну в Україні. Латвійський лідер наголосив, що не можна капітулювати перед лицем зла.

Только проверенная информация у нас в Telegram-канале OBOZ.UA и в Viber. Не ведитесь на фейки!

46

46

3

20

6

4

2179Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *