Позиція Трампа щодо допомоги Україні розділила республіканців, він хоче всидіти на двох стільцях – NYT

Голосування Палати представників США за надання Україні допомоги у розмірі 61 мільярда доларів стало явною ознакою того, що Республіканська партія не повністю підтримує колишнього президента Дональда Трампа. Голоси республіканців розділилися, що вказує на розкол у партії в рік президентських виборів.

Трамп фактично пом’якшив своє неприйняття допомоги Україні та перестав тиснути на республіканців у Палаті представників. Про це йдеться у матеріалі The New York Times.

Найзапекліші трампісти в Палаті представників, зокрема Марджорі Тейлор Грін та Метт Гаєц, очолили зусилля щодо блокування допомоги України. Інша затята прихильниця Трампа, Лорен Боберт, висміювала демократів під час голосування.

Проте сам Трамп намагався “всидіти на двох стільцях” перед голосуванням. Політик у своїх соціальних мережах писав, що “виживання” України є важливим для США. При цьому він дорікнув Європі за те, що вона не дає більше грошей на допомогу Україні.

Аналітики зазначають, що надання Палатою представників допомоги Україні без будь-яких умов стало поразкою для Трампа. Останніми днями колишній президент США відродив ідею надавати будь-яку допомогу у кредит, “а не просто у подарунок”, але його не підтримали.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що ухвалення Конгресом найважливішого закону допоможе підтримати Україну та Ізраїль, а також зміцнити безпеку в Індо-Тихоокеанському регіоні. За його словами, Сполучені Штати продовжують стояти разом зі своїми союзниками та партнерами по всьому світу.

Раніше повідомлялося, що лідери європейських країн відреагували на голосування Палати представників США щодо подальшого надання допомоги Україні. Деякі політики заявили, що Європейський Союз також має надати більшу допомогу Києву для боротьби з російськими окупантами.

Як повідомляв OBOZ.UA, першу партію військової допомоги від Сполучених Штатів може бути доставлено до України через кілька днів після підписання відповідного закону президентом США Джо Байденом у разі його ухвалення Сенатом. Йдеться про озброєння із запасів Пентагону в Німеччині.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

16

16

0

3

3

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *