”Потрібно чесно вести гру”: Дмитро Кулеба висловився про вимоги Угорщини до України

На сьогоднішній день Україна ухвалила низку законів, які дозволяють розпочати переговори про членство у Європейському Союзі. Йдеться зокрема про закон про освіту, чого вимагала Угорщина.

Відео дня

Коментуючи вимоги угорської влади, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що необхідно чесно грати у гру. Про це глава дипломатичного відомства заявив перед зустріччю міністрів закордонних справ країн-членів ЄС у Брюсселі, повідомляє “Радіо Свобода”.

Глава українського МЗС наголосив, що наразі прийнято три з чотирьох законів для початку переговорів про членство України в ЄС. Незавершеним залишається ще закон про лобіювання, який уже зареєстровано у Верховній Ралі і також буде ухвалено в найближчому майбутньому. Серед схвалених законів – закон про Спеціальну антикорупційну прокуратуру, Національне антикорупційне бюро та освіту для національних меншин.

Кулеба підкреслив, що влада Угорщини має чесно вести гру в питанні євроінтеграції України. Міністр зазначив, що якщо нашій країні висувають вимоги, вони мають бути основою для прийняття рішень.

“Ми можемо пострибати, потанцювати, якщо це потрібно додатково. Але я вважаю, що потрібно чесно грати в гру. Якщо нам кажуть щось зробити, і ми це робимо, це має бути зареєстровано як результат і прийнято та служити основою для прийняття рішень”, – заявив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, в Угорщині прокоментували внесені депутатами Верховної Ради зміни до законодавства про національні меншини з урахуванням рекомендацій Ради Європи та Європейського Союзу.

Раніше повідомлялося, що Угорщина активно виступає проти України: блокує надання їй допомоги від ЄС на 50 млрд євро, а також чинить опір початку переговорів про вступ країни до Євросоюзу. При цьому влада Угорщини – в особі насамперед прем’єра Віктора Орбана, не тільки не бояться дій у відповідь з боку ЄС, а й надихається ними на подальше протистояння.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

5

5

2

3

1

1

2

21Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *