Порошенко в Берліні привітав Мерца з переобранням на посаду голови ХДС і запросив його відвідати Україну

Петро Порошенко, який бере участь у Конгресі Християнсько-демократичного союзу Німеччини в Берліні, під час зустрічі з лідером ХДС Фрідріхом Мерцом проінформував його про складну ситуацію на фронті та закликав пришвидшити західну допомогу Україні.

Про це Порошенко розповів у соцмережах.

“Фрідріх Мерц підтвердив, що його партія цілковито підтримує необхідність передачі Україні німецьких ракет “Таурус”, – повідомив пʼятий президент.

“Ми також обговорили ініціативу щодо підготовки ХДС проєкту резолюції Бундестагу про запрошення України приєднатись до Вашингтонського договору НАТО напередодні майбутнього ювілейного Саміту Альянсу у липні 2024 року”, – зазначив Петро Порошенко.

“Фрідріх Мерц запевнив у цілковитій підтримці України на шляху до членства в Європейському Союзі та доцільності якнайшвидшого початку вступних переговорів. Окремо обговорили питання загальноєвропейських виборів та перспективи розвитку міжпартійного співробітництва між Християнсько-демократичним союзом та “Європейською Солідарністю”, – зазначив лідер партії.

Петро Порошенко також привітав Фрідріха Мерца з переконливим переобранням на посаду Голови ХДС і запросив його відвідати Україну найближчим часом.

Християнсько-демократичний союз – одна з двох найбільших партій Німеччини. За результатами парламентських виборів 2021 року партія має 152 місця у Бундестазі. За результатами виборів до Європейського парламенту 2019 року має 23 місця із 96 виділених для Німеччини і входить до фракції Європейської народної партії. Партія ХДС також є членом Міжнародного демократичного союзу (IDU). 

9

9

1

2

2

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *