Порошенко відреагував на звинувачення щодо отримання 37 млн від Угорщини: куди пішли доходи

Петро Порошенко в ефірі телеканалу “Прямий” повідомив, що інвестує в державні цінні папери США, Великої Британії і країн Євросоюзу, щоб отриманий прибуток спрямувати на допомогу ЗСУ.

Відео дня

Він зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення для потреб української армії куплена техніка, зброя та спорядження на суму 4 мільярди гривень. Про це пише “Європейська Солідарність”

Порошенко також зауважив, що інформаційна атака проти нього в першу чергу шкодить інтересам України і погіршує складні стосунки з Угорщиною, яка наступного року головуватиме у Євросоюзі.

“Це була не тільки інформаційна атака. Це була пряма атака. Це була величезна дурниця, яка була організована Офісом президента у спробі не випустити мене. Вони роздавали директиви керівництву парламенту, яке було втягнуте в абсолютно брудну провокацію. СБУ, яка перетворилася в телеграм-канал Офісу президента. І далі зараз йдуть процеси, про які через моїх адвокатів всі будуть проінформовані”, – сказав Порошенко.

П’ятий президент пояснив інформацію ЗМІ про “37 мільйонів від Угорщини”.

“Про 37 мільйонів – це ситуація дуже проста. Це – брехня і провокація. Є спеціальний інвестиційний керуючий. Мета – забезпечити найбільшу доходність для того, щоб профінансувати Збройні Сили. Хто хоче позмагатися зі мною – будь ласка. Ми вийшли на рубіж 4 млрд грн з початку повномасштабного вторгнення”, – говорить Петро Порошенко.

“Ми готові відзвітувати за кожну статтю. І для того, щоб ці чотири мільярди існували, ми маємо забезпечити максимізацію прибутку. Тоді інвестиційним керуючим було прийняте рішення: інвестувати в державні облігації, цінні папери – в першу чергу України, Сполучених Штатів і країн Європейського Союзу. Там є американські казначейські облігації (Treasuries), там є британські фунтові облігації, там є Європейського Союзу. А чому там зʼявилися угорські, румунські, болгарські – бо там найвища доходність, яка спрямовується Збройним Силам”, – пояснює Порошенко.

“І тут вони подають цю позицію – “37 мільйонів Порошенко отримав від держави Угорщина”. Друзі мої, я отримав ще дохід напередодні зустрічі з нашими американськими партнерами від Уряду Сполучених Штатів. Напередодні зустрічі з британськими партнерами – від уряду Британії. Ці 37 мільйонів, до речі, це ж не дохід. Це просто повернення інвестицій. З яких сплачені, на відміну від вас, податки. Які задекларовані – на відміну від ваших автомобілів, ваших маєтків, і вашого всього”, – звернувся він до організаторів цієї брудної кампанії.

“Сьогодні канал “1+1”, який належить Коломойському-Медведчуку, компанія УНІАН розповсюджують це, намагаються бити по Порошенку. Ви це робили останні двадцять років. Але потім – я нагадую вам, ви в 2004 році, і в 2013 році всім журналістським колективом виходили і вибачались за те, що ви брехали і виконували темники. Для мене темники, які зараз розповсюджують корисні ідіоти, які керують “марафоном”, і темники, які розповсюджував Медведчук в четвертому році, мають одну й ту саму природу”, – пояснює пʼятий Президент.

“Брехня проти Порошенка, удари по Порошенку – я все це переживу. А от коли ви бʼєте цими ударами по Україні – бо це ви атакуєте, наприклад, Угорщину, чи Словаччину. Вам будуть потрібні вже дуже скоро позитивні голосування. В 2024-му році. Сьогодні керівник апарату Стефанішиної наголосив, що реально і юридично переговори почнуться в середині 24 року. Я хочу вам нагадати – знаєте, хто буде головувати в Європейському Союзі в середині 24 року? Угорщина і її премʼєр-міністр Віктор Орбан. І ви тисячу разів прийдете і будете намагатися отримати одноголосне голосування по цим позиціям”, – резюмує Петро Порошенко.

Нагадаємо, OBOZ.UA повідомляв, що Порошенко у Верховній Раді закликав не голосувати за призначення членів Рахункової палати за процедурою, яку публічно розкритикували західні союзники України.

40

40

3

10

2

4

3

7Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *