Порошенко профінансує відбудову Музею Шухевича, знищеного російським “шахедом”

Фонд Порошенка профінансує відбудову Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Львові, який був знищений російським “шахедом”. Про це Порошенко повідомив у соцмережах.

Відео дня

“Жити треба так, щоб тебе памʼятали, а вороги боялися навіть після смерті. Це про наших Степана Бандеру і Романа Шухевича. Місце, яке цілеспрямовано знищили сьогодні росіяни — не просто музей, це колишня штаб-квартира Головнокомандувача УПА. Це місце, де приймалися надважливі рішення для України 20 століття. Місце, де створювалася основа української армії та ідея незалежної української державності”, – пояснює Порошенко.

“Русня як справжні нацисти знищує нашу національну памʼять. Це і музей Марії Примаченко, і музей Сковороди, і університет, де вчився Бандера. Але памʼять не спалиш ракетами. Ми з Мариною Порошенко вирішили відбудувати знищений сьогодні музей Шухевича, щоб зберегти його для нащадків. Наш Фонд Порошенка профінансує всі необхідні роботи”, – пише пʼятий Президент.

“Роман Шухевич був надзвичайною людиною. Він завжди знав, куди рухатися. На початках він створив перший український бізнес Галичини і навіть рекламував фірму DAIMON, яка нині називається Duracell. А завдяки грошам не просто створив, але й фінансував величезну для того часу Українську повстанську армію. За час існування УПА вдалося створити цілу українську державу в підпіллі. Зі своїм урядом, зі своїми грошима. Тільки за час існування УПА через неї пройшли близько 400 000 українців. Шухевич ще тоді казав, що ми мусимо безкомпромісно боротися… Свободи нам ніхто не подарує”, – зазначає Порошенко.

“Щоб знайти його будинок, СРСР влаштував блокаду Львівської області. Було задіяно близько 4 тисяч радянських силовиків. Через три місяці — стукіт у двері. Чекісти. Але він не дався в полон. Навіть після загибелі вони привезли малого сина Шухевича для опізнання тіла. Боялися, що це не він, боялися його помсти. Його бояться й досі”, – переконаний Порошенко.

“Це історія великого Головнокомандувача. Який зміг збудувати державу всередині імперії. Який зміг створити українську армію з нуля. Який безмежно вірив в Україну. Ми, українці, памʼятаємо. Музей житиме”, – наголошує Петро Порошенко.

43

43

11

26

1

1

8

4Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *