Олександр Левченко: ПАРЄ – Путін диктатор і політичний рецидивіст — Блоги | OBOZREVATEL

16 жовтня відзначається Всесвітній день продовольства. Україна – один з найбільших у світі виробників аграрної продукції і є традиційний експортер продовольства у доступній ціновій категорії. Наша країна не лише заробляє на експорті агропродукції, але й робить вагомий внесок у підтримання глобальної продовольчої безпеки. Українське продовольство постачається нужденним по всьому світу в рамках гуманітарних програм. Російська військова агресія завдає величезних збитків аграрному сектору, підриваючи можливості України постачати доступне продовольство на зовнішні ринки. РФ блокує морські порти України, атакує портову інфраструктуру, зумисне нищить зерносховища – аби завадити українському експорту. Москва використовує фактор голоду в світі як зброю для досягнення своїх політичних цілей. Незважаючи на вихід РФ із “зернових угод” та блокаду, Україна докладає значних зусиль для продовження постачання продовольства на зовнішні ринки: разом із партнерами вона проклала новий морський коридор та розвиває сухопутну логістику.

Чорноморські порти України попри обстріли поступово відновлюють свою функціональність: кількість суден, які завантажуються зерном, дедалі збільшується. Зокрема, два дні тому 3 нових судна зайшли до портів Великої Одеси. Росія вже просто не здатна на повноцінну морську блокаду. 13 жовтня в Севастополі був уражений черговий російський корабель “Павел Державин”, який отримав серйозні ушкодження, також був уражений буксир. Морські дрони на озброєнні у ЗСУ зробили присутність російських військових кораблів в Севастополі неможливою – їх поступово передислоковують до Адлера та Новоросійська, що на чорноморському узбережжі Кавказу. Чорноморський флот РФ втратив понад половину свого військового потенціалу з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Разом з тим, за останній місяць з портів Великої Одеси вийшли вже 28 суден – вони вивезли понад 1 млн 300 тисяч тонн українського збіжжя. Росія вже не може диктувати свої умови на Чорному морі – міць її флоту виявилася міфом. Однак держава-терорист не припиняє ракетні та дронові удари по портовій інфраструктурі України, тому її захист має посилюватися. Мета Путіна – створити глобальний голод. Далекобійні ракети та ППО для ЗСУ – головна передумова збереження українського зернового коридору, який наразі функціонує бeз участі Росії. Ракети ATACMS, Taurus, а також керовані далекобійні авіабомби GLSDB дозволять ефективно уражати військові цілі в глибокому російському тилу, передусім – кораблі та системи ППО. Флот держави-терориста на Чорному морі має бути знищений – від цього залежить безпека судноплавства в північно-західній частині його акваторії.

Відео дня

Звільнення Чорного моря від російського поневолення неможлива без повернення Кримського півострова Україні. Крим – це міжнародно визнана територія Україна. Без деокупації півострова не можна говорити про відновлення справедливості та реалізацію принципів міжнародного права. Росія систематично порушує права населення тимчасово окупованого Криму. Жорстоко переслідуються нелояльні до окупації – як справжні, так і уявні. Особливо від російської окупації Криму страждають релігійні мусульмани, на яких окупаційна влада навішує ярлики терористів, засуджує до безпрецедентних термінів позбавлення волі. Всупереч Женевським конвенціям Росія мобілізує громадян України в окупованому Криму до власних збройних формувань і змушує їх воювати проти України. Тимчасово окупований Крим слугував плацдармом для повномасштабного вторгнення Росії на материкову частину України. Без повернення півострова під контроль України існуватиме загроза повторення цього сценарію. Росія систематично атакує материкову Україну з території тимчасово окупованого Криму. Протягом 9 місяців 2023 року з території Криму і прилеглої акваторії запущено: 230 одиниць крилатих ракет морського базування типу “Калібр” (26 ракет на місяць); 590 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131″ (65 на місяць); 40 балістичних ракет типу “Іскандер”; 17 протикорабельних ракет П-800 “Онікс”. Такі дії Кремля і його очільника Володимира Путіна є терористичною діяльністю. 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання Росії диктатурою і закликала країни-члени не визнавати Путіна легітимним президентом після завершення його каденції навесні 2024 року. Путінський режим узурпував владу та беззмінно керує Росією понад 20 років. За цей час в РФ було знищено реальну політичну опозицію, та суттєво обмежено громадянські права. Знищивши усі запобіжники в середині РФ, Путін на власний розсуд розпочинає криваві війни і погрожує світу ядерною катастрофою. Без усунення від влади диктаторського режиму в Кремлі Росія продовжуватиме агресію та буде джерелом непередбачуваних загроз. Відмова визнавати легітимність Путіна після 2024 року – потужний сигнал міжнародної спільноти про неприйнятність путінізму та інших диктатур. ПАРЄ також підтримала рішення про арешт Путіна на підставі ордеру Міжнародного кримінального суду, адже злочинці заслуговують на покарання.

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням…

1

1

0

0

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *