Олександр Кірш: Щодо резонансного опитування, згідно з яким підтримка Байдена й Трампа майже не змінилася — Блоги | OBOZ.UA

Організація з назвою, що дуже схожа на абревіатуру “ІПСО”, оприлюднила звіт про власне опитування американців, згідно з яким після вкрай невдалих для Байдена дебатів його підтримка впала лише на 1,5 процентних пункти, а підтримка Трампа зросла тільки на 0,4 процентних пункти.

Відео дня

Однак рівень підтримки кандидатів у президенти США в цілому по країні — значення майже не має. Нагадаю, що і Гор, і Х. Клінтон свого часу отримували на виборах більше голосів, ніж їх опоненти, але ці вибори все одно програвали. Бо для кожного штату діє принцип “Переможець отримує все”, за яким можна, набравши в якомусь штаті лише на 1 голос більше за суперника, отримати голоси всіх виборців від цього штату — так само, якби перевага склала у цьому штаті сотні тисяч голосів.

Тому вирішальне значення мають штати, що — коливаються між республіканцями й демократами: хто виграє там, той і стане президентом, а в таких штатах перевага Трампа була приблизно 83:10.

І оскільки дебати можуть змінити точку зору саме тих, хто коливається, таке співвідношення — завдяки перемозі Трампа на дебатах — буде принаймні збережено, а скоріш за все навіть збільшено до 93:0.

Невипадково дебати відбувалися в одному з саме таких штатів, що коливаються: інші, де все фактично вже вирішено, кандидатам не дуже й цікаві, бо не має значення, скільки голосів вигравати там, де буде все одно перемога, як не має значення й те, скільки програвати у штатах, де все одно буде поразка.

А от там, де ще не все зрозуміло, важливі підсумки дебатів, й перевага Трампа в таких вирішальних штатах стає тепер не просто величезною, як вже було й до дебатів, а цілком беззаперечною — що б там не відбувалося по країні в цілому.

Тому Байдена треба все одно терміново заміняти (до речі, як з’ясувалося, 45% демократів вважають так само) — й тоді все глобально змінюється, і відстаючим в такому разі стає сам Трамп, бо він надто старий (якщо тільки не порівнювати з Байденом чи Сандерсом).

Це стане шансом для Сполучених Штатів. Але це (коли не Байден і не Трамп) може стати шансом і для України.

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням…14

14

3

1

6

0

136Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *