Олександр Кірш: Чи треба було навесні минулого року підписувати мир з Росією — Блоги | OBOZ.UA

Після відомого інтерв’ю відомого депутата дехто скиглить: от, мовляв, підписали б тоді мирний договір — і не було б ані зайвих людських і територіальних втрат, ані зайвих руйнувань. (“А ви чули, що розповів Арахамія?” — таким було деякий час найпоширеніше в Україні запитання.)

Відео дня

Слід, однак, розуміти, що мир мордор пропонував не просто так. Нам треба було забути про Крим і Донбас, а також погодитись на дуже суттєве скорочення армії й роззброєння, на повну відмову від будь-якої євроінтеграції, неминучим наслідком чого була б, безперечно, чергова агресія — з миром тоді вже на зовсім інших умовах, причому не тільки географічних, але й політичних.

Справжня причина того, що відбувається, — як доброго, так само й поганого, це те, як нам [не] допомагає Захід. Якщо Черчилль нового часу там був, та є й зараз — незважаючи на зміну прем’єра Великої Британії, то нового Рузвельта немає, хоча й є такий собі напіврузвельт, а від Головної країни світу залежить, звичайно, дуже й дуже багато.

Але й це не є підставою для повертання України на 4 століття з поновленням влади москви, яка принесе лише нові знущання. То щастя було б свинячим. Треба боротись за право на людське існування. Інакше не варто було й рипатись у 91-му.

Так, я блогер диванний, але мій диван всю війну в Харкові. І як харків’янин я кажу: Перемога ще буде й буде обов’язково. Не одразу. Поступово. По кроках. Попри помилки. Інколи попри зраду. Але все одно буде. Бо мордор це Китай, але Україна це Європа. В української нації зараз друге народження. Це час героїв. Герої не скиглять. І дивляться не в минуле, а в майбутнє.

“Бо нам призначено скалу сесю розбить.” Нащадки пишатимуться.

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням…

215

215

7

6

17

3

2

9Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *