Не вистачає 5 млрд євро: у Німеччині прорахувалися з коштами для допомоги Україні

Уряд Німеччини не заклав у бюджет на 2024 рік понад 5 млрд євро, призначених для допомоги Україні. У документі для нашої держави виділено 4 млрд євро, з яких 3,1 млрд підуть на обіцяні раніше заходи, а ще 770 млн зарезервовано для МЗС ФРН та його допомогу Києву.

Для нових проєктів лишається лише 120 млн, однак цього замало. Про це повідомило німецьке видання Bild, у розпорядженні якого виявився секретний документ Бундесверу.

Згідно з поточним проєктом бюджету, коштів не вистачає на таку обіцяну допомогу Україні:

– на ППО – 880 млн євро;

– на бронетехніку – 675 млн;

– на захисне екіпірування – 935 млн;

– на забезпечення життєздатності техніки (ремонт, запасні частини, логістика) – 2,34 млрд.

Відео дня

Водночас медіа додало, що остаточне затвердження документу відбудеться лише у середині листопада – доти ж триватимуть важкі дискусії.

Відповідальний за оборонний напрямок у бюджетному комітеті Андреас Шварц наголосив, що Німеччина має дотримати слова і надати обіцяні кошти.

“Не повинно бути так, щоб ми вичерпалися, коли мова йде про допомогу Україні наступного року”, – наголосив він.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідмили, що Німеччина надасть іще 200 мільйонів євро на відновлення України. Гроші мають піти на освіту, охорону здоров’я, постачання питної води та реконструкцію міст. У ФРН зазначили, що Україні важливо зберегти ключові сектори економіки, такі як сільське господарство, тому що людям потрібні перспективи та робочі місця.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Канцлер Німеччини Олаф Шольц після повернення з Ізраїлю заговорив про масову депортацію людей із Німеччини. За його словами, країну повинні покинути всі, хто не має права у ній залишатися.

– Україна отримала від Німеччини нову партію військової допомоги. До неї, крім іншого військового обладнання й техніки, увійшли три зенітні самохідні установки Gepard, які захисники нашого неба використовують зокрема для ліквідації ворожих дронів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

6

0

5

6

0

1

3

37Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *