”Не думаю, що існують питання”: представник Держдепу оцінив шанси на схвалення Конгресом додаткової допомоги Україні

існують питання”: представник Держдепу оцінив шанси на схвалення Конгресом додаткової допомоги Україні />

У Держдепартаменті США стверджують, що у Конгресі існує переважна підтримка подальшої допомоги Україні. Відомство сподівається, що конгресмени погодяться з необхідністю фінансування Києва.

Відео дня

Вказане питання 5 грудня прокоментував офіційний представник Державного департаменту Меттью Міллер на пресбрифінгові у Вашингтоні. Він не виключив, що політики можуть вирішити проблему.

“Я не думаю, що існують будь-які питання щодо підтримки України з боку виконавчої гілки влади. Не думаю, що існують питання підтримки України законодавчою гілкою. Якщо поставити на голосування “за” чи “проти” пакет фінансування України в обох палатах Конгресу, ми віримо, що його буде ухвалено“, – сказав представник Держдепу.

Наразі фонди, які оплачують допомогу Києву від Вашингтона у сфері безпеки, майже закінчилися. У Білому домі раніше заявили: гроші закінчаться до кінця року, якщо американський Конгрес не затвердить новий пакет підтримки.

На фоні зими й тривалих російських атак по критично важливій українській інфраструктурі це питання набуває особливої ваги, сказав Міллер.

Тому позиція адміністрації полягає в тому, що ми повинні підтримувати нашого партнера в біді. Нам потрібно далі підтримувати їх у боротьбі проти Росії, і ми сподіваємося, що Конгрес США також ухвалить цю позицію“, – заявив він.

Як писав OBOZ.UA:

– Президент України Володимир Зеленський 5 грудня останньої миті скасував виступ перед Сенатом Сполучених Штатів Америки (верхньою палатою парламенту), стверджують ЗМІ.

– У США здійснили візит керівник Офісу президента Андрій Єрмак, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і міністр оборони Рустем Умеров. Українські урядовці провели зустріч із головами Комітетів Палати представників.

– За інформацією журналістів, спікер Палати представників США Майкл Джонсон висунув Джо Байдену ультиматум щодо фінансування Києва. Він заявив, що Конгрес проголосує “за”, якщо американський глава перегляне відкриття кордонів для біженців.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

10

10

2

3

0

0

1

19Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *