“Наше завдання – заповнити уряд”: Стефанчук розповів про плани Ради на найближчий час

Попри те, що у Кабінеті міністрів України немає вільних місць, Верховна Рада хоче “заповнити уряд” вже на одному з найближчих пленарних засідань. Йдеться про тимчасово виконувачів обов’язків.

Відео дня

Про це в українському ефірі заявив спікер парламенту Руслан Стефанчук. Він підкреслив, що кадровим питанням може бути присвячено одне з найближчих засідань Ради.

“Я переконаний, що буквально вже найближчим часом Верховна Рада повернеться до кадрових питань, наше завдання – заповнити уряд”, – сказав Стефанчук.

Очільник Верховної Ради пояснив, що вже час “відходити від практики виконувачів обов’язків за тими чи іншими напрямами”.

“Повинен бути міністр, повноцінний член уряду, який виконує завдання, які на нього покладає народ України на ввіреній йому ділянці у виконавчій владі”, – зазначив Стефанчук.

Згідно з даними Кабміну, нині в уряді лише п’ять так званих т.в.о. Це Матвій Бідний, який виконує обов’язки міністра молоді та спорту, Тарас Висоцький – міністра аграрної політики, Ростислав Карандєєв – міністра культури та інформполітики, Олександр Порхун – міністра у справах ветеранів, та Василь Шкураков – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як повідомляв OBOZ.UA, Кабмін погодив звільнення голови Вінницької ОВА Сергія Борзова. Сам вже експосадовець запевняв, що пішов з посади з власної волі – через проблеми зі здоров’ям.

Також повідомлялося, що Кабмін сформував наглядову раду “Енергоатому”: до неї увійшли троє незалежних члени та два представники держави.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

12

3

10

12

2

3

40Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *