Найгірший результат за 20 років: партія Орбана зазнала провалу на виборах до Європарламенту

Угорська правляча партія прем’єр-міністра Віктора Орбана “Фідес” отримала найгірший за кілька десятиліть результат на виборах в Європейський парламент. За результатами голосування, політична сила прихильника російського диктатора може розраховувати лише на 11 мандатів у Європарламенті.

Водночас “Фідес” виграла місцеві вибори у всіх 19 округах в Угорщині. Про це повідомляє видання Telex.

Альянс Фідес-KDNP чинного прем’єра Віктора Орбана отримав 44,52% голосів виборців і тепер може претендувати на 11 мандатів у Європейському парламенті. Більшість голосів у правлячої партії відібрала опозиційна політична сила “Тиса” Петера Мадяра. Нещодавно створена “Тиса” здобула 30% голосів виборців. Такий результат дозволяє їй отримати 7 мандатів у Європарламенті.

За 20 років орбанівська партія “Фідес” лише одного разу набрала менше 50% на виборах до Європарламенту. У 2004 році, будучи в опозиції, партія набрала 47,4% голосів.

Як повідомляє видання Politico, результат виборів до Європарламенту є величезною перемогою опозиціонера Петера Мадяра та величезним провалом Орбана. За словами виконавчого директора незалежного аналітичного центру “Політичний капітал” Петера Креко, у правлячої угорської партії тепер з’явився справжній конкурент.

Сам Мадяр заявив, що результат виборів є “початком кінця” для Віктора Орбана. Під час виборських перегонів опозиціонер критикував режим Орбана за корупцію. Також він пообіцяв повернути мільярди коштів ЄС, призначених для Угорщини, заморожених Брюсселем через побоювання з приводу верховенства закону.

Нагадаємо, попередні опитування свідчать, що більшість голосів на виборах до Європарламенту можуть отримати представники крайніх правих політичних сил. Як наслідок у Європарламенті може відбутися збільшення кількості євроскептиків-націоналістів, що, ймовірно, вплине і на Україну.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову виступив із критикою на адресу лідерів країн Заходу. За його словами, вони хочуть перемогти Росію військовим шляхом заради “грошей та влади”.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

29

29

0

19

3

0

010Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *