Начальник Запорізької ОВА Малашко закликав Верховну Раду посилити відповідальность власників укриттів

Начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко ініціював звернення до голови Верховної Ради України щодо невідкладного розгляду у сесійній залі змін до чинного законодавства в частині посилення адміністративної та кримінальної відповідальності балансоутримувачів фонду захисних споруд.

Про свою ініціативу він повідомив на брифінгу у п’ятницю, 20 жовтня. Про це повідомляється на Telegram-каналі Юрія Малашка.

За словами очільника ОВА, після інспекції всіх укриттів в області виявилося, що 44 % об’єктів не здатні цілодобово приймати місцевих жителів або не відповідають вимогам.

Відео дня

“На 604 день війни частина балансоутримувачів не усвідомлює відповідальність перед суспільством. Ця проблема потребує комплексного рішення на рівні держави”, – сказав Малашко та додав, що аналогічна ситуація з укриттями й в інших регіонах.

Втім голова Запорізької ОВА став першим очільником області, хто порушив вирішення проблеми закритих та непридатних укриттів на вищому законодавчому рівні.

Також Малашко наголосив, що постійна небезпека від ворожих обстрілів для жителів області вимагає від влади та органів місцевого самоврядування рішучих кроків у забезпеченні цілодобового доступу громадян до укриттів.

Крім цього, він доручив профільному Департаменту протягом доби оновити інтерактивну мапу укриттів, щоб люди могли користуватись об’єктивною інформацією.

Нагадаємо, на початку жовтня Малашко особисто інспектував укриття в обласному центрі та разом з рятувальниками зрізав замок на одному зі сховищ.

0

0

0

0

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *