“Можливо, навіть серйозніша, ніж була два роки тому”: Кулеба висловився про ситуацію на фронті й вказав на основний виклик

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ситуація на фронті, можливо, навіть серйозніша, ніж була з початку російського вторгнення майже два роки тому. Адже Силам оборони багато чого не вистачає, в деяких підрозділів, кажуть самі військові, майже не залишилося боєприпасів, щоб захиститися від обстрілів армії РФ.

Відео дня

А ранкові повітряні російські атаки на мирні міста є явним доказом того, що країні потрібно також більше систем ППО і ракет. Про це глава МЗС розповів в інтерв’ю німецькому виданню BILD.

“Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і продовжить це робити, ми все ще бачимо, що західна оборонна промисловість – тобто держав, які нам допомагають – не в змозі виробляти достатню кількість артилерійських боєприпасів. Вона не відповідає потребам війни в Україні чи потребам оборони їхніх країн, – пояснив Кулеба.

Він зазначив, що Росія явно переважає у відправленні артилерійських боєприпасів своїм військам. Одна з причин цього: постачання озброєнь із Північної Кореї.

“Як би смішно це не звучало, виглядає так, що Північна Корея для Росії більш ефективний партнер, ніж друзі, які постачають Україні артилерійські боєприпаси. Це має змінитися. Ми цінуємо все, що отримуємо, але масштаби війни вимагають більшого”, – висловився міністр.

За його словами, оборона передової без достатньої кількості снарядів для артилерії коштує життя багатьом українським воїнам. Тому він закликав західних союзників і оборонну промисловість цих країн припинити звинувачувати один одного в недостатньо швидкому нарощуванні виробництва.

“Коли справа доходить до ухвалення конкретних рішень, ми бачимо, як наші партнери іноді тонуть у нескінченних дискусіях. Але тонути немає коли, треба плисти”, – пояснив Кулеба.

В інтерв’ю згадали про потребу України в німецько-шведських крилатих ракетах TAURUS. Бундестаг виступає проти постачання цього озброєння, але український міністр закордонних справ не полишає надії, що зможе змінити думку федерального уряду.

“Ми ніколи не здамося! Ми все ще ведемо дискусії щодо цього. Все залежить від політичних обставин, реальних потреб і вимог фронту”, – сказав він.

Політик наголосив, що TAURUS потрібні ЗСУ не для “нападу на Москву чи будь-яку іншу частину території Росії”, а для знищення російської військової інфраструктури за лінією фронту на території України.

На цьому тлі Кулеба заявив, що посадовці, які ухвалюють рішення, та всі зацікавлені сторони повинні припинити “теоретизувати” світ наративами про можливу перемогу Росії.

“Україна тоді була б першою жертвою. Але Німеччина та інші європейські країни будуть наступними. І між ними не буде багато часу. Тому це неправильний політичний підхід. Навпаки, ви повинні зосередитися на перемозі”, – зазначив він.

Як повідомляв OBOZ.UA, в межах нового пакету допомоги Німеччина передасть Україні шість багатоцільових вертольотів Sea King Mk41 разом із комплектом запчастин до них. Крім цього, німецькі військові проведуть навчання для українських воїнів, зокрема пілотів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

9

7

9

1

4

7

5

28Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *