Лише разом із Україною НАТО зможе дати гарантії захисту Європі, – Зеленський

Литовський Сейм запевнив офіційний Київ, що на найближчому саміті НАТО у Вільнюсі відстоюватиме переконання щодо входження України до складу Північноатлантичного Блоку. Президент Володимир Зеленський подякував союзницькій державі та зазначив, що така перспектива на користь обох сторін.

Відео дня

Про це він сказав у своєму щовечірньому зверненні до українського народу, опубліковане Офісом президента. Зеленський зазначив, що присутність України в НАТО дозволить Альянсу повноцінно виконувати свою ключову функцію – забезпечення міжнародної безпеки.

“Тільки разом з Україною Альянс гарантуватиме справжній захист Європі від будь-якого посягання на життя народів – на теперішні кордони та міжнародний порядок, заснований на правилах. А ось без України складно уявити міцність”, – зазначив лідер української нації.

Зеленський зауважив, що рішення Сейму Литви, озвучене напередодні, матиме продовження “найближчими тижнями та місяцями”.

“Разом із нашими партнерами працюємо над цим”, – підсумував він.

Як повідомляв OBOZREVATEL, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що предметна розмова про вступ України до НАТО відбудеться відразу після завершення війни з РФ. Наша країна здатна відповідати всім стандартам Альянсу за умови, що повністю відновить свій суверенітет.

Такої думки дотримується новий глава Чехії Петро Павел. Щобільше, він переконаний, що українські захисники будуть найдосвідченішими з усіх, що стане перевагою НАТО.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

4

4

0

2

1

0

0

1Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *