Конгресвумен Спартц пропонували зустрітися із Єрмаком, вона відмовилась – CNN

Українські офіційні особи пропонували конгресвумен Вікторії Спартц зустрітися з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, щоб прояснити ситуацію, яка загострилася після критики на адресу оточення президента України Володимира Зеленського. Але вона відмовилася від зустрічі.

Відео дня

Про це повідомляє американський телеканал CNN, посилаючись на власні джерела. Зазначається, що 24 червня Спартц надіслала текстове повідомлення одному з помічників Зеленського з пропозицією зв’язати його “з потрібними людьми”, які, за її словами, можуть допомогти українській армії перемогти.

“Хочете відправити когось надійного для обговорення навчань, коли повернетесь, чи, можливо, вийде зустріч із (міністром оборони Олексієм Резніковим) цього тижня? Вони також можуть привезти для вас дужу високотехнологічну техніку… він зробить це як послугу для мене і для вас, тож ці зустрічі відбуватимуться “не під запис”, – йшлося в повідомленні.

Спартц, коментуючи його, заявила, що повідомлення було “вирване з контексту”, а вона просто хотіла допомогти налагодити контакт із кожним, хто бажає допомогти Україні перемогти у війні, зокрема “з деякими ветеранами, які можуть надати безкоштовні й неупереджені поради як послугу для мене, бо вони мої друзі”.

“Твердження, нібито я маю якусь фінансову вигоду з цього, абсолютно неправдиві. Я витрачаю десятки тисяч доларів власних коштів, щоб допомогти в Україні. Що варто розслідувати – то це фінансові інтереси Єрмака”, – додала вона.

Після цього українська сторона запропонувала Спартц зустріч із Єрмаком, аби розібратися у ситуації, але вона від неї відмовилась.

Конгресвумен стверджує, що вже після публікації листа до президента США Джо Байдена зі звинуваченнями на адресу глави ОП сама запропонувала зустрітися. Але тоді МЗС України розкритикував її атаки на Єрмака і назвав їх “цинічними” та “необґрунтованими”.

Спартц же вирішила, що “зустріч за таких обставин не буде продуктивною”.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Спартц звинуватила голову ОП Єрмака в “зливі” державної інформації Білорусі та Росії та інших серйозних вчинках, які завдали шкоди Україні. Вона надіслала листа президенту США Джо Байдену з проханням перевірити, чи має голова ОП зв’язок із Кремлем, а також закликала президента Володимира Зеленського та Міністерство закордонних справ України серйозно поставитися до її заяв.

Зі свого боку, в українському МЗС розкритикували заяви Спартц. Звинувачення там назвали спробою повернути до політики США наративи російської пропаганди.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

23

23

1

2

1

0

0

> 0

8Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *