Каллас: війна триватиме, доки Росія не зрозуміє, що не може перемогти

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас вкотре закликала західних партнерів України надати їй те озброєння, якого вона потребує у війні з РФ. Адже ця боротьба триватиме доти, доки російський агресор не зрозуміє, що він не може здобути перемогу.

Про це політикиня сказала в інтерв’ю австрійській газеті Der Standard. Вона відповіла на питання, чи буде 2024 рік вирішальним у долі української держави.

“Війна все ще триває. Ми не повинні потрапляти в різні розставлені пастки. Помилково вважати, що війну можна виграти швидко. Росія готується до тривалого періоду. Війна триватиме доти, доки вона не зрозуміє, що не може перемогти”, – сказала на це Каллас.

За її словами, одна з пасток полягає в тому, що про мир нібито можна домовитися. На її думку, якщо погодитися на захоплення окупантами територій, то потреби РФ будуть задоволені.

“Це неправда, що після цього все раптом стане мирним”, – переконана глава естонського уряду.

Іншими пастками вона назвала страхи й побоювання “більшого провокування” Росії. Політикиня підкреслила, що Кремль якраз і грає зі страхом.

“Пастка полягає і в нас самих – якщо ми скажемо, що наші заходи лише ще більше спровокують росіян. Все відбувається навпаки: Росію провокує слабкість, а не сила”, – заявила Каллас.

Вона наголосила, що вирішальним питанням на війні є наявність достатньої кількості боєприпасів. Саме тому партнери вирішили надати Україні 1 млн артилерійських снарядів. І загалом, на її думку, оскільки Захід сильніший, він повинен допомогти Україні захистити себе і дати їй те, що вона потребує.

“Ми маємо вірити в перемогу України, а не в те, що Росія так чи інакше переможе. Росія хоче, щоб ми вірили, що Україна не може перемогти, аби ми перестали її підтримувати”, – вказала Каллас.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше прем’єрка Естонії вже наголошувала, що військова сила держав, які входять до коаліції з підтримки України, в 13 разів більша, ніж у Росії. Тож якщо партнери нададуть Києву хоча б по 0,25% свого ВВП, це створить поворотний момент у війні та забезпечить українцям перемогу.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

17

17

4

3

2

1

1

74Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *