”Формула миру залишається дуже важливою”: Зеленський провів переговори з еміром Катару

Президент Володимир Зеленський провів переговори з еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані. Глава держави подякував шейху за гуманітарну допомогу нашій країні.

Також Зеленський висловив подяку за важливу посередницьку роль у поверненні на батьківщину незаконно депортованих та примусово переміщених українських дітей. Про це президент повідомив у своєму Telegram.

За словами Зеленського, Україна рішуче налаштована продовжувати співпрацю з Катаром щодо повернення дітей додому.

Крім того, лідери Катару та України обговорили ситуацію на Близькому Сході й погодилися щодо важливості деескалації конфлікту, пошуку миру та захисту мирних жителів. Зеленський наголосив на критичній необхідності безперервної роботи гуманітарних коридорів для евакуації цивільних осіб та гуманітарної допомоги.

Відео дня

Водночас лідер України наголосив, що у цей тяжкий час участь країн Близького Сходу у Формулі миру залишається надзвичайно важливою.

“Висловлюю подяку Катару за приєднання до попередніх раундів переговорів щодо Формули миру, а також за готовність взяти участь у зустрічі на Мальті наступного тижня”, – заявив Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 21 жовтня провів телефонну розмову зі своїм колегою, президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. У ході розмови лідери двох держав обговорили підготовку до переговорів щодо Формули миру на Мальті.

Раніше Зеленський та президент Франції Еммануель Макрон провели телефонну розмову. Лідери обговорили, зокрема, зміцнення української ППО, далекобійних та військово-морських можливостей української держави.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент України Володимир Зеленський провів переговори з лідером Південно-Африканської Республіки Сирілом Рамафосою. Однією з головних тем переговорів стала українська Формула миру.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

7

2

1

7

2

0

2

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *