Естонія спростувала новину про мобілізацію українських чоловіків

Фото: facebook.com/l22nemets

Естонія, згідно з міжнародним правом, не має наразі права видавати Україні військовозобов’язаних чоловіків. Теоретично це можливо у майбутньому за умови підписання відповідних угод між Україною та Естонією. Про це заявив міністр внутрішніх справ країни Лаур Ляенеметс у Facebook.

– Важливо однозначно наголосити: у мене, як міністра внутрішніх справ, або в естонської держави, звичайно ж немає мети почати гнати на фронт українських чоловіків мобілізаційного віку, які тут живуть… Естонія точно не вирішує, кого, коли і чи вирішить Україна взагалі мобілізувати. Виникає питання – як би Естонія поводилася в такій ситуації? Ці люди все ще є громадянами України, незважаючи на захист, який вони отримали від Естонії. Це означає, що якщо українська держава вирішить відкликати їх через мобілізацію, ми маємо поділитися з українською державою інформацією про людей, які у нас є, – пояснив міністр.

Міністр запевнив, що зі свого боку Естонія не виганятиме українських біженців, які знайшли там притулок. Він також підкреслив важливість українців для естонської економіки, адже країна відчуває дефіцит робочої сили.

21 грудня видання Welt та Bild опублікували інтерв’ю міністра оборони Рустема Умєрова, у якому він заявив, що Україна хоче мобілізувати з-за кордону чоловіків від 25 до 60 років. Згодом у Міноборони України уточнили, що обговорень такого механізму зараз немає.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *