Бербок: нам потрібна Україна як член Євросоюзу

Вступ України та інших країн-кандидатів до ЄС відповідає інтересам самого Європейського Союзу. Очікується, що в грудні Європейська рада дасть чіткий сигнал щодо членства української держави.

Відео дня

Про це 2 листопада заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, відкриваючи міністерську конференцію “Більший, сильніший ЄС” у Берліні. “Ми як Євросоюз чітко заявили: нам потрібна Україна як член ЄС“, – цитує її “Укрінформ”.

Вона також згадала вислів про те, що “серце Європи лежить у Києві” і зізналася, що ще років п’ять тому членство України в ЄС здавалося нереальним або дуже далеким.

Глава німецького МЗС також оцінила те, що Україна під час війни продовжує реформи, й нагадала, що українці борються з агресією РФ вже 616 днів. При цьому Бербок наголосила, що зараз не можна допустити втоми та засмучення, послабити солідарність та єдність.

“Розширення Євросоюзу – це політична необхідність… Розширення зробить нас сильнішими”, – сказала дипломатка.

Вона переконана, що нові члени нададуть нового динамізму ЄС.

Водночас Бербок наголосила на важливості діями заохочувати країни-кандидати, а також супроводжувати на їх на шляху євроінтеграції – фінансово та структурно. Не можна допустити, щоби цілі покоління жили в очікуванні, додала міністерка.

Бербок також застерегла, що президент Росії Володимир Путін і далі прагнутиме відірвати від Європи країни, які хочеть європейського майбутнього, та дестабілізувати їх, за допомогою фейків і пропаганди. Але ЄС не може дозволити нових сірих зон, наголосила міністерка.

Як відомо, зустріч у Берліні відбувається саме за ініціативи Бербок. На неї запрошені керівники МЗС країн ЄС і кандидатів, зокрема України, а також Грузії як потенційного кандидата.

Керівник МЗС України Дмитро Кулеба перед конференцією сказав журналістам, що говоритиме з колегами з країн-членів ЄС про баланс між реформами в ЄС і процесом розширення, співпрацю оборонних індустрій та проактивну політику.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла, що незабаром Київ відвідає голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Візит відбудеться напередодні оголошення результатів про початок переговорів щодо вступу до ЄС.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

19

8

3

19

5

0

0

96Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *