31 березня — друга річниця звільнення Бучі

Фото: facebook.com/olenazelenska.official

Два роки пройшло зі звільнення Бучі та Київської області від російських окупантів. Про це у своїх соціальних мережах нагадав Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

– 31 березня — День звільнення Бучі, а відтак і всієї Київщини. День, який назавжди увійшов в історію України. За 33 дні окупації ми втратили 509 наших людей, з яких 12 дітей. Невимовний біль, який не забути і не пробачити, – написав він під своїм відеозверненням.

Федорук порівняв цю дату з другим днем народження для кожного з тих, хто перебував в окупації та вижив.

– Ми пройшли довгий шлях відновлення. Але ми обʼєднанні, і так само стоїмо проти ворога. Дякуємо Збройним Силам України за нашу свободу! – додав мер.

Бучанська міська рада повідомила, що на Алеї Героїв уранці розпочався мітинг-реквієм. На початку заходу гімн України виконав зразково-показовий оркестр ЗСУ.  Учасники вшанували загиблих захисників.

Перша леді України Олена Зеленська нагадала у своїх соціальних мережах, що два роки тому цими днями також були звільнені Гостомель та Ворзель, загалом Київщина. 

– Два роки тому «Буча» ввійшла у світові словники синонімом болю. Нині вона стає також синонімом надії й відродження. Ми пам’ятаємо. Ми сподіваємося. Ми – Буча. Ми – житимемо, – написала дружина президента.

Президент України Володимир Зеленський написав, що коли українські воїни вигнали Росію з Бучі, з Ірпеня, з Бородянки, з усієї Київщини, а потім із Сумщини, з Чернігівщини – кожен зміг побачити, що це перемоги не лише української сміливості та зброї, але й людської моралі.

– Хай увесь світ ніколи не забуває, якою ціною дається ця битва і яке зло ми зупиняємо тут, на нашій землі, коли українці зупиняють і виганяють російських окупантів, – додав глава держави у своїх соціальних мережах.

  • У першу річницю звільнення, 31 березня 2023 року, Бучу відвідав президент Володимир Зеленський разом із лідерами Словаччини, Хорватії, Словенії та Молдови.
  • В Україні та США пройшли закриті покази робочої версії фільму «Буча». Прем’єру заплановано на осінь 2024 року. Сценарист Олександр Щур розповів Коротко про, як проходив процес роботи над фільмом, підбір акторів та ставлення до критики.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *