У невизнаному Придністров’ї заборонили вживати слово Трансністрія: вважають його “проявом нацизму”

У невизнаній “Придністровській Молдавській Республіці” заборонили вживати слово “Трансністрія”. Цей термін прирівняли до “прояву нацизму”. 

Відео дня

Про це пише NewsMaker. Відтепер тим, хто вживатиме слово “Трансністрія” в “ПМР”, загрожує адміністративна відповідальність – до 15 діб арешту або ж штраф.

Його розмір залежить від статусу “порушника”: до 370 місцевих рублів для фізичних осіб (близько 416 леїв), 700 рублів для посадових осіб (близько 787 леїв) та 9 тисяч рублів для юридичних осіб (близько 10,1 тисяч леїв).

Зазначається, що депутати місцевого так званого парламенту одноголосно підтримали відповідну пропозицію придністровського лідера Вадима Красносельського. Сам він заявив про “торжество історичної справедливості”.

Ініціативу Красносельського депутати підтримали вже в двох читаннях. 

Що таке Трансністрія

Трансністрією (у перекладі з румунської “Задністря”) у Румунії називають Придністров’я – регіон уздовж лівого берега річки Дністер, заселений переважно українцями (русинами) та молдованами (волохами).

Під час румунської окупації між 1941 і 1944 роками на цій території було створено Губернаторство Трансністрія. На відміну від Бессарабії та Буковини, Трансністрія формально до складу Румунії не входила. Румуни отримали від німців лише мандат на здійснення тимчасового правління та економічної експлуатації Трансністрії.

З наближенням фронту на початку 1944 року Трансністрію передано румунській, згодом німецькій військовій управі. У березні 1944 року на територію Трансністрії ввійшли радянські війська.

Як повідомляв OBOZ.UA, 5 квітня у самопроголошеній “Придністровській Молдавській Республіці” заявили про нову атаку дрона-камікадзе. О 14:35 він нібито атакував військову частину у Рибницькому районі “ПМР” за шість кілометрів від кордону з Україною.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що наша держава не причетна до цієї події. 

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

7

0

2

7

1

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *