Ізраїль завдав удару по півдню Лівану, ліквідовано одного із лідерів небезпечного терористичного угрупування

Армія оборони Ізраїлю завдала у ніч проти 27 березня ударів по півдню Лівану. Унаслідок атаки загинули щонайменше семеро людей.

Про це з посиланням на джерела, пов’язані з сектором безпеки, повідомляє Reuters, додаючи, що під ударом опинився центр екстренної допомоги та надання допомоги Ісламській групі у населеному пункті Хаббарія. Водночас у Ізраїлі заявили, що під час нічного удару ліквідували ключового члена терористичної групи Джамаа аль-Ісламія, яка координувала з ХАМАС частину атак на Ізраїль.

“Щонайменше семеро людей загинули під час ізраїльського удару по Набатії на півдні Лівану, повідомили Reuters два джерела безпеки вранці в середу. Джерела повідомили, що удар був націлений на центр екстреної допомоги та надання допомоги Ісламській групі в населеному пункті Хаббарія на півдні Лівану”, – зазначено у повідомленні Reuters.

Видання також додало, що напередодні Ізраїль завдав авіаційних ударів поблизу двох ліванських міст на північному сході країни. Тоді, за повідомленнями Хезболи, загинули троє бойовиків організації.

Тим часом ізраїльські видання, зокрема The Times of Israel, повідомили, що під час нічного удару було ліквідовано кількох терористів, серед них – “ключовий член терористичної групи Джамаа аль-Ісламія”, який “у минулому здійснював [терористичні акти] проти Ізраїлю”.

За даними Армії оборони Ізраїлю, будівлю, по якій було завдано удару, зруйновано вщент.

Також The Times of Israel нагадує, що напередодні лідер Джамаа аль-Ісламія Мухаммед Такуш заявив, що організація тісно співпрацює з Хезболлою та ХАМАС. Група також взяла на себе відповідальність за частину атак на Ізраїль упродовж останніх місяців.

“Частина (атак на ізраїльські сили) була скоординована з ХАМАС, який координує дії з Хезболлою”, — заявив Такуш агенції Associated Press, додавши, що пряма співпраця з Хезболлою “зростає, і це відображається на місцях”. 

Нагадаємо, 26 березня у ЦАХАЛ підтвердили ліквідацію третього номера ХАМАС під час авіаудару на початку березня. Йдеться про одного з командирів бойового крила ХАМАС Марвана Іссу.

Також повідомлялося, що Радбез ООН ухвалив резолюцію із закликом до негайного припинення вогню у секторі Гази.  Також вона вимагає “негайного та безумовного звільнення всіх заручників” і розширення потоку гумдопомоги в сектор Гази.

За резолюцію проголосувало 14 членів Радбезу із 15, США утрималися, однак і не скористалися своїм правом вето.

В Ізраїлі після ухвалення резолюції премʼєр Беньямін Нетаньягу скасував заплановану поїздку своїх головних помічників Рона Дермера та Цахі Ханегбі до Вашингтона після того, як США утрималися від застосування права вето, щоб заблокувати резолюцію.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

4

4

1

0

1

1

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *