Іран планує найближчими днями “помститися” Ізраїлю за обстріл свого консульства у Сирії – CBS News

Сполучені Штати попередили, що конфлікт Ізраїлю і Ірану виходить на новий виток. Наразі Іран готується відповісти на удар Ізраїлю по іранському консульству в Сирії, заявили офіційні особи США.

За даними Пентагону, Ізраїль завдав удару по консульству Ірану в Дамаску. Через цей удар було вбито кілька високопоставлених лідерів “Корпусу вартових ісламської революції”. Розвідка США отримала дані, що Іран планує атаку у відповідь, пише CBS News.

Конфлікт між двома країнами, який тривалий час мав характер проксі-війни, загострився з початком громадянської війни у Сирії. Зокрема, Ізраїль звинуватив Іран у спробі створити сухопутний коридор через Ірак і Сирію до Лівану та попередив, що розглядає це як значну стратегічну загрозу. У відповідь іранські лідери назвали Ізраїль “нелегітимним сіоністським режимом”. З того часу конфлікт Ізраїлю і Ірану перейшов до “гарячої” стадії.

Імовірна відповідь Ірану буде зроблена за поцупленим у російських військових злочинців принципом “гібрідної атаки”. Тобто на Ізраїль випустять одночасно рій ударних безпілотників Shahed і крилатих ракет. Атака, ймовірно, відбудеться в період від сьогодні до кінця Рамадану на наступному тижні. Розвідка США припускає, що хоча час і ціль “відповіді” невідомі, пропорційною відповіддю на атаку в Дамаску може бути удар по ізраїльській дипломатичній установі.

У минулу п’ятницю в Тегерані відбулися публічні похорони тих членів КВІР, що були вбиті під час ізраїльського удару в Дамаску. Серед вбитих два генерала Ірану. Тому під час похорону головнокомандувач КВІР генерал Хоссейн Саламі попередив, що “Ізраїль не зможе уникнути наслідків” вбивства іранських військових офіцерів.

У свою чергу Ізраїль публічно попередив, що готов відповідати у разі атаки на країну.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Дамаску внаслідок авіаудару було зруйновано прибудову іранського консульства. Повідомляється про вісьмох (за деякими даними, шістьох) загиблих, зокрема було ліквідовано Мохаммада Реза Захеді – найвищого командира підрозділу Корпусу вартових ісламської революції.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

8

0

3

0

0

0

80Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *